FITTFAZÉK

Itt a legújabb diétás csúcsreggeli: felhő rétes, cukor nélkül

Ezt a reggeliző süteményt csak imádni lehet! Könnyû és isteni finom, de a legjobb, hogy cukor és liszt nélkül készül. Gyakorlatilag csak fehérjéből áll, így nemcsak, hogy nem hizlal, hanem éppenséggel abban segít, hogy eltûnjenek rólad a pluszkilók!
  • Szerző: Ripost

Valójában mindig is tudtuk, hogy a túró a diétás desszertek királynője, de ilyen tökéletes, gyakorlatilag szénhidrátmentes finomságot eddig még nem láttunk. Tökéletes, mert megjelenése olyan, mint egy cukrászdai süteményé... nem találsz hibát benne! Ha beleharapsz elomlik a szádban, ráadásul elkészíteni is egyszerű ezt az édes-krémes finomságot.

Szinte nem is hiszed el, hogy mindez csak túró, tojás és némi édesítő! Ezt a szuper finomságot pedig egy magyar diétázónak, Gáspár Évának köszönhetjük!

Felhő rétes

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • édesítő ízlés szerint, pl. Update1 Zeró vagy stevia
  • vanília kivonat
  • reszelt citromhéj

 

Így készül:

1. A túrót és a tojást pépesítsd egy villa vagy egy mixer segítségével. Pici só és édesítő mehet bele.

2. Nagy teflonserpenyőben süsd meg adagonként, mintha palacsintát készítenél. De amikor az egyik oldala elkészült, ne fordítsd át. A félig nyers fölső részre szórj kevés citromhéjjal és édesítővel ízesített túrót.1-2 kaná tejföllel érdemes kiegészíteni, hogy ne legyen száraz.

3. Az így előkészített tésztát tekerd fel és tedd kivajazott jénaira. E mellé sorakoztasd a többi palacsinta tekercset, ameddig tart az alapanyag.

4. Mehetnek a tekercsek sütőbe, kb. 10-12 perc alatt parádésra pirul a felhőpalacsinta!

Olyan mint a rétes.... de nem az

(Forrás: Éva Kisné Gáspár, Facebook)