kulcsár edina
Azt hiszed, hogy a bejgli egy cukros karácsonyi sütemény? Az hiszed, csakis és kizárólag felcsavarva sütheted? Hát nem! Nézd meg ezt a briliáns megoldást!
Két legyet egy csapásra!
Nemcsak egészségessé válik a cukor és fehér liszt nélkül készített bejgli az új recepttel, de az is biztos, hogy soha többé nem reped ki!
Nem kell többé kínlódni a tekeréssel és a sütés közben kifolyó töltelékkel: ez a bejgli nem tekercs formában készül. Próbáld ki ezt a zseniális új módszert!
Tésztához
Töltelékhez
Így készítsd
1. A lisztet morzsold el a vajjal. Tedd bele a sót, a cukrot és a szárított élesztőt. Add hozzá a tejjel összekevert tojást. Gyúrd egységes masszává az egészet.
2. A három részre osztott tésztát befóliázva tedd egy órára a hűtőbe, addig készítsd el a tölteléket.
3. A mákot főzd fel az összes hozzávalóval, ha kihűlt, keverj hozzá 2 evőkanál édesítőszeres baracklekvárt.
4. Nyújtsd ki a lapokat. Egy tepsit bélelj sütőpapírral, fektesd rá ez első tésztalapot, simíts rá egy réteget a mákkrémből és így folytasd a rétegelést. Úgy oszd be a hozzávalókat, hogy legfölülre tésztalap kerüljön. Végül a tetejét tojássárgájával.
5. Mehet a tepsi a 170 fokra előmelegített sütőbe! Így 35-40 perc alatt tökéletesre sül a lapos bejgi! Miután kihűlt, tökéletesen lehet szeletelni.
(Forrás: Bécsiné Kovács Mónika)