NÍNÓ

Iszo­nyat Sz­lo­vá­ki­á­ban: fegy­ve­res ron­tott a bu­lizó fi­a­ta­lokra, vér­für­dőt ren­de­zett

Ön­kén­tes tűz­ol­tókra nyi­tott tüzet a tet­tes, három ember ál­la­pota kri­ti­kus. Egyi­kük a ba­rát­nő­jét védte, ami­kor el­ta­lálta egy lövés.
  • Szerző: Ripost
Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Tragédia történt Szlovákiában, egy horovcei dszkóban, a helyi önkéntes tűzoltók által szervezett bulin.A szórakozóhelyen a hangulat pillanatok alatt váltott bulizósból horrorba, amikor a 36 éves Martin C. megjelent a fegyverével, és tüzet nyitott. Egy 20 éves önkéntes tűzoltót, Jakubot háromszor is mellbe lőtte, az ő életét már nem tudták megmenteni. Két évvel fiatalabb névrokonát, a 20 éves Jakubot a hasán érte golyó, míg egy harmadik fiatalt, a 22 éves Martint a fején találta el. Őket kórházba vitték, állapotuk kritikus.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Martin C. a lövöldözés után elmenekült, és vélhetően az erdőben bújt el. A rendőrök nyolc órányi keresés után találták meg - írja a Paraméter.

A szemtanúk elmondása szerint a diszkóban össze-vissza röpködtek a golyók, némelyik a falban kötött ki. "Óriási pánik tört ki, senki nem tudta, mitévő legyen, próbáltak elbújni. Jakub a földre zuhant, vele együtt Martin és a másik Jakub is. Kihívtuk ezután a mentőket, csaknem két órán át küzdöttünk az életéért, de Jakub már nem ébredt fel egy órányi mesterséges lélegeztetés után sem" - mondta egy szemtanú, Marko.

Az is kiderült, hogy a 22 éves Martin, aki az életéért küzd a kórházban, barátnőjét védte a lövésektől, mikor ő kapott egyet. Azt, hogy miért tört ki a lövöldözés, homály fedi. A szemtanúk beszámolói arra utalnak, hogy a támadó, Martin C. és a másik három fiatal összevesztek az eset előtt.