KÜLFÖLD

Az isz­lám tör­vé­nyek­nek meg­fe­lelő für­dőt épí­te­nek a német vá­ros­ban

Bonn vá­ro­sá­ban új fürdő épül, több mint 18 mil­li­árd fo­rin­tért. A po­li­ti­ku­sok azt mond­ják, olyan lé­te­sít­ményt sze­ret­né­nek, amely min­den la­kost ki­szol­gál. Éppen ezért a ter­vek sze­rint óri­ás­füg­gönnyel vá­lasz­ta­nák el a musz­lim nőket a fürdő többi ven­dé­gé­től.
címkék:
  • Szerző: WM

A tervek szerint majd csak 2020-ban lesz kész az az új bonni uszoda- és fürdőkomplexum, amely körül már most nagyon éles viták alakultak ki. Többen ugyanis azzal vádolják a városvezetést, hogy az iszlám törvénykezés, a saría szerint tervezték meg az új létesítményt. Az ugyanis elfogadott volt a múltban is, hogy vannak az uszodákban olyan napszakok, órák, amikor csak nők használhatják a medencéket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Bonnban azonban már ezen is túlléptek.

Úgy alakítják ki a medencéket, hogy azokat üvegfalakkal választják el egymástól, s hogy az átlátszó felületeket még külön óriásfüggönyökkel is el lehessen takarni. Így szeretné elérni az üzemeltető, hogy a városban élő muszlim nők is fesztelenül, a férfiak teljes kizárásával fürödhessenek.

A teljes kizárást szó szerint kell érteni, mivel ezekben az időszakokban még a férfiszemélyzet sem tartózkodhat a helyszínen. Ilyenkor majd más munkavégzésre fogják őket. A helyi politikusok pedig nyíltan vállalják, hogy a döntés politikai jellegű volt.

Nem akarjuk a lakosság egyetlen csoportját sem kizárni abból, hogy használni tudja az új uszodát. A medencéket úgy tervezték, hogy alkalmasak legyenek a nemek szerinti különválasztott használatra

– mondja a szabaddemokrata Werner Hümmrich. A városvezetőknek sajnos nem tették fel azt a kérdést, hogy miért a több tízmillió euróból készülő fürdőt igazítják a muszlim szokásokhoz, és miért nem inkább a bevándorlókat próbálják meg integrálni a társadalomba. Sokan attól félnek, hogy ezek az intézkedések erősítik a párhuzamos társadalmak további kialakulását Németországban.

Hannoverben is áll a bál

Mint arról már decemberben beszámolt a , a hannoveri fürdőben is komoly viták alakultak ki a női muszlim vendégek miatt.Akkor a Hannoverischen Allgemeinen Zeitung cikkére hivatkozva arról írtunk, hogy a nők utcai ruhákban mennek a vízbe, a medencék szélén piknikeznek, a vízben festik a hajukat és irgalmatlan mennyiségű szemetet hagynak maguk után. A városi önkormányzat szóvivője, Ulrike Serbent elmondta:

Eközben a címlapon
Tudunk a problémáról, elsősorban a muszlim nők okoznak fejfájást az uszoda alkalmazottainak.

A dolgozók ugyanis már rá sem mernek szólni a házirendet be nem tartó vendégekre, mert a muszlim nők férfi rokonai folyamatosan megfenyegetik őket ilyen esetekben.

címkék: