KÜLFÖLD

A nép újra el­lent­mon­dott Mer­kel­nek mig­rá­ciós ügy­ben

Horst Se­e­ho­fer német bel­ügy­mi­nisz­ter sza­vai nagy vitát vál­tot­tak ki a német bel­po­li­ti­ká­ban. Sze­rinte az isz­lám ugyanis nem tar­tó­zik hozzá Né­met­or­szág­hoz. Míg Ang­ela Mer­kel ezt pont for­dítva látja, a né­me­tek há­rom­ne­gyede Se­e­ho­fer­nek ad iga­zat.
  • Szerző: WM

Az újonnan beiktatott német belügyminiszternek, Horst Seehofernek sikerült azonnal olyan interjút adnia a német Bild napilapnak, ami megmutatta, hogy a koalíciós kormányzás nem lesz zökkenőmentes a következő években. Angela Merkel ugyanis korábban már kijelentette, hogy az iszlám Németország szerves része, mivel több millióan iszlám hitűek az országban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Seehofer belügyminiszterként most először szólt vissza a kancellárnak, a lapinterjúban ugyanis kategorikusan kijelentette a bajor politikus, hogy az iszlám nem tartózik Németországhoz. A vita ezzel még nem ért véget, mert Merkel kancellár megismételte korábbi állítását, miszerint az iszlám Németország része.

Úgy tűnik, hogy a szópárbaj végére az emberek tesznek pontot.

Egy friss felmérés ugyanis azt mutatja, hogy a megkérdezettek háromnegyede Horst Seehoferrel ért egyet, vagyis az iszlám szerintük is távol áll Németországtól. A közvélemény-kutatás arra is rávilágít, hogy elsősorban a 40-49 év közötti, vidéken élő férfiak adnak igazat a belügyi tárca vezetőjének - írja a Welt.

Amennyiben Angela Merkelig eljut ez a reprezentatív felmérés, akkor ismét rá kell jönnie, hogy a német lakosság nagy része nem támogatja azt a politikát, amit ő már évek óta képvisel migrációs ügyekben.