KÜLFÖLD

El­fo­gott tö­meg­gyil­kos mér­lege: 900 gyil­kos­ság, 250 nemi erő­szak

Az Isz­lám Állam ko­rábbi mé­szá­rosa sok­koló in­ter­jút adott a BBC ri­por­te­ré­nek egy iraki bör­tön­ben. A ter­ror­szer­ve­zet ko­rábbi pa­rancs­noka el­is­merte, hogy leg­alább 900 em­bert vég­zett ki ko­ráb­ban, és 250 nőnél is töb­bet erő­sza­kolt meg az évek során.
  • Szerző: WM

Az Amar nevű férfi semmit nem bánt meg abból a rengeteg szörnyűségből, amit korábban elkövetett. Pedig saját bevallása szerint legalább 900 embert - köztük gyermekeket is – megölt, és legalább 250 nőt erőszakolt meg, közülük legalább 50-en fiatalkorúak voltak. A BBC női riporterét elkísérte az interjúra egy 23 éves nő is, aki három éven keresztül volt az Iszlám Állam szexrabszolgája. A 23 éves Shireen négyszer próbált ezalatt öngyilkos lenni, de végül sikerült megszöknie. A fiatal nő azért tartott a BBC riporterével, mert szeretett volna pár kérdésre választ kapni. Amartól megkérdezték, hogy miért csatlakozott egyáltalán a terrorszervezethez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Nincsen senkim, szegény vagyok, csak az Istenem van. Ez az egész nekem csak a pénzről szól

– felelte a terrorista. És soha nem érezte-e úgy, hogy nem kellene fiatal lányokat megerőszakolnia.

A szexnek nem parancsolhat senki, az egy túl erős vágy

– vélekedett az egykori parancsnok.

Amar szerint kénytelen volt megölni az embereket, különben a felettesei végeztek volna vele. A férfi tudja, hogy bűnhődni fog, de ez sem izgatja.

Legyőztek! Várom a sorsomat, a sorsom pedig a halál

– mondta el végezetül Amar.