KÜLFÖLD

Mil­liók kap­tak ha­lá­los fe­nye­ge­tést: itt csapna le az Isz­lám Állam

A ter­ror­szer­ve­zet nem nyug­szik: leg­újabb pla­kát­ja­i­kon eu­ró­pai, ame­ri­kai és orosz cél­pon­to­kat is meg­je­löl­tek!
  • Szerző: KF

Az Iszlám Állam grafikusai kitettek magukért, a legfrissebb propagandaanyagaikkal a reményeik szerint több fanatikusukat is rá tudják venni a terrortámadásokra. A célpontok között London, Oroszország és az Egyesült Államok egyaránt szerepel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik poszteren a Big Ben látható, amelyet egy felfegyverzett dzsihádista fenyeget, míg egy másikon Vlagyimir Putyin és az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka feje látható a célkeresztben. A harmadik plakáton pedig arra biztatják a híveiket, hogy égessék fel Amerikát.

Az új, fenyegetőző propagandaanyagok azt követően kezdtek el terjedni az interneten, hogy a hétvégén Khalil Khalilov Allahu Akbar kiáltással tüzet nyitott egy dagesztáni templomban, meggyilkolva öt nőt – a támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

A terrorszervezet ritkán szokta nyíltan megfenyegetni Oroszországot: eddig csak egyszer tették, mikor Putyin bejelentette, hogy támogatni fogják a szíriai elnököt, Bassár el-Aszadot. London azonban már hozzászokhatott, hogy egy-egy híres épülete a plakátokon szerepel, legyen szó a lángoló Big Benről vagy a megkéselt II. Erzsébetről.

Az Iszlám Állam egyre nagyobb területeket veszít el egykori kalifátusából, ám az életben maradó terroristák kegyetlen bosszút terveznek, ráadásul sok fanatikus Európában tartózkodik, arra várva, hogy lecsaphasson az ártatlanokra.