KÜLFÖLD

Az Isz­lám Állam em­bere gyil­kol­ha­tott a só­go­rok­nál

Egyre több rész­let kezd ki­de­rülni arról a Tulln­ban el­kö­ve­tett gyil­kos­ság­ról, amely egész Auszt­riát meg­döb­ben­tette. Saj­tó­in­for­má­ciók sze­rint a ne­jé­vel végző ma­ce­dón férfi az Isz­lám Állam nevű ter­ror­szer­ve­zet fa­na­ti­kusa le­he­tett, akit erő­sza­kos vi­sel­ke­dése miatt több­ször el akart hagyni a fe­le­sége.
  • Szerző: WM

Az osztrák sajtó által megszellőztetett információk szerint azért kellett meghalnia a kétszeres anyukának, mert már nem bírt együtt élni erőszakos férjével. A rendszeresen bántalmazott 32 éves nő többször  el akarta hagyni a férfit, gyerekeivel egyszer még anyaotthonba is költözött, de végül a férj mindig visszakönyörögte magát. A macedón nő pár napja döntött úgy, hogy elköltözik otthonról, a rendőrségtől pedig távolság tartási végzést is kért. A macedón bevándorló ezen annyira felhúzta magát, hogy egy tullni élelmiszerüzlet parkolójában többször nyakon szúrta nejét. A nő életét már a pillantok alatt kiérkező rohammentősök sem tudták megmenteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A macedón férfi a gyilkosságot követően büszkén mesélte a rendőröknek, hogy nem bánt meg semmit, azt akarta, hogy szerelme meghaljon.

Az Iszlám Állam embere lehetett

Az ÖSTERREICH nevű osztrák napilap arról ír, hogy egy Facebookon posztolt fotó alapján nem elképzelhetetlen, hogy Xhemajl M. az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa. A közösségi oldalra kitett képen a férfi a dzsihadistaszervezet egyértelműen felismerhető jelével (felfelé álló mutatóujj) pózol.

Az Iszlám állam egyezményes jele.
Az Iszlám állam egyezményes jele.

Xhemajl M.-ről azt is elmondták, hogy hithű muzulmán volt, aki rendszeresen látogatta a helyi mecsetet. A hazájából hozott kulturális nézetet, miszerint a férfi a nő felett áll, még akkor sem volt hajlandó megtagadni, amikor már több éve élt Ausztriában.