INSIDER

Ismét cen­zú­rá­zott a Fa­ce­book: tö­röl­ték a mig­rán­sok miatt ha­za­köl­tö­zött svéd-ma­gyar nő vi­de­ó­ját

Hiába járt egy­mil­lió meg­te­kin­tés és 12 ezer meg­osz­tás fe­lett az M1-nek nyi­lat­kozó svéd-ma­gyar nő vi­de­ója, a Fa­ce­book­nak nem tet­szett a tar­talma, ezért ön­ké­nye­sen el­tá­vo­lí­totta.
  • Szerző: RIPOST

„Nincs biztonság, félelemben vagyunk mindennap, ez nem normális viselkedés. A migránsok mindent megkaptak, de semmi becsületük nincs” – többek közt erről beszélt az M1-nek adott exkluzív interjújában az a svéd-magyar nő, aki 40 év után települt haza Magyarországra a migrációs helyzet miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az interjúban elmondja:

metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, amikor egy bevándorló férfi megtámadta. Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni

– tette hozzá.

Arról is beszél: Svédország gazdag ország, megvolt rá a lehetőség, hogy befogadják a bevándorlókat, de nem becsülik meg a kapott segítséget a bevándorlók. Példaként említette, hogy a legtöbb ismerőse szintén elköltözik, nem lesz olyan barátja, aki Svédországban marad. „Magyarország ma a legbiztonságosabb” – jelentette ki annak kapcsán, miért épp Magyarországra költözik.

A FACEBOOK RÉSZLETES INDOKLÁS NÉLKÜL TÖRÖL

A Híradó.hu közösségi oldalára szombaton került fel az exkluzív interjú rövidített változata. Kedden 17 óra után már egymillió megtekintésnél és 12 ezer megosztásnál tartott a videó, mígnem a Facebook alig pár órával később eltávolította. Indoklásában a közösségi oldal azt írta: “a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal”- olvasható a hirado.hu oldalon.

A letiltott videó megtekinthető ezen a linken.

Eközben a címlapon