SIKK

Ismét Bu­da­pest Cent­ral Euro­pean Fas­hion Week a Vár­kert Ba­zár­ban

Né­hány napra ismét a ma­gyar fő­vá­rosra fó­kuszál a di­vat­vi­lág, hi­szen 2019. már­cius 29. és 31. kö­zött a Ma­gyar Divat & De­sign Ügy­nök­ség szer­ve­zé­sé­ben meg­ren­de­zésre kerül a Bu­da­pest Cent­ral Euro­pean Fas­hion Week. A három nap alatt közel 40 hazai és nem­zet­közi ter­vező mu­tatja be 2019/20 őszi-téli kol­lek­ci­ó­ját a di­vat­szakma, va­la­mint a nagy­kö­zön­ség szá­mára a Vár­kert Ba­zár­ban.
  • Szerző: RIPOST

Az eseményen megnézheted a legutóbbi Milano Fashion Weeken részt vett 8 magyar tervező ruhái mellett más magyar és nemzetközi márkák – többek között a lengyel Neige, a cseh Laformela és az olasz Marco Rambaldi – divatbemutatóit is. A kifutón megjelenő kollekciók összeállításában a tervezőknek a Vogue Italia stylistja, Giulio Martinelli nyújt szakmai tanácsadást.

A szervezők célja, hogy a rendezvény által generált erős nemzetközi szakmai jelenlétnek köszönhetően

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Budapest a divat régiós központjává váljon.

A néhány nap során a Camera Nazionale della Moda Italiana és az ügynökség közös mentorprogramjának képviseletében Budapestre látogatnak az olasz mentorok és showroomok vezetői is, hogy megismerjenek további magyar márkákat is új együttműködési lehetőségek feltérképezéséhez.

A divatszakma elé kritikus tükröt tartó Diet Prada két alapítója, Lindsey Schuyler és Tony Liu is részt vesznek a divatbemutatókon. Az első sorokban foglal majd helyet a Vogue Hong Kong online szerkesztője, Declan Chan; a Dazed és az Allure újságírója, Kristen Bateman; illetve Hannah Bibb, a New York-i Barneys egykori munkatársa, a profi márkaépítő és stylist is.

„A Magyar Divat & Design Ügynökség kiemelt célja, hogy bekapcsolja a hazai divat- és designipart a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, hosszabb távon pedig régiós divat- és designipari központtá alakítsa Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst. Ennek egyik fontos pillére az olyan, világszinten is nagy érdeklődést kiváltó események szervezése, mint amilyen a Budapest Central European Fashion Week" – mondta Bata-Jakab Zsófia, az ügynökség vezetője. Hozzátette: a hasonló rendezvények arra is lehetőséget adnak, hogy a hazai divatipar szereplői a legkiválóbb nemzetközi szakemberekkel és véleményvezérekkel találkozhassanak, és megoszthassák egymással tapasztalataikat.

További információkat a budapesti divathét weboldalán, a hivatalos Facebook és Instagram oldalán találtok!

Eközben a címlapon