KÜLFÖLD

ISIS har­co­so­kat to­bor­zott egy spa­nyol férfi. Az el­fo­gá­sá­ról videó ké­szült

Elő­ször 2001-ben ke­rült bör­tönbe, ahol ra­di­ka­li­zá­ló­dott.. Pénzt aján­lott azok­nak, akik el­ol­vas­sák a Ko­ránt, sza­kál­lat nö­vesz­te­nek és kö­ve­tik a pa­ran­csait.
  • Szerző: SZM

ISIS harcosokat toborzó férfit tartóztatott le Ceutában, az Afrika északi részén lévő spanyol enklávé területén az Europol és a spanyol rendőrség – adta hírül az Europol honlapja. A rajtaütésről készített videó alább nézhető meg.

A férfiről egyelőre nem sokat tudni, azon kívül, hogy először 2001-ben került börtönbe és ott radikalizálódott. Azóta többször letartóztatták tiltott fegyverek birtoklásáért, rablásért és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért.Amikor visszakerült a hűvösre,

megpróbált fiatalokat toborozni a szélsőséges dzsihádba, terjesztette az “igazhitet”, pénzt adott a fogvatartottaknak, ha szakállt növesztenek, elolvassák a Koránt és követik az ő parancsait.

Miután utoljára kiengedték, ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. Még inkább radikalizálódott, naphosszat dzsihádista dalokat üvöltetett, fenyegette a melegeket és azokat a nőket, akikről úgy látta, hogy helytelenül öltözködnek.Agressziója miatt biztonsági okokból most ismét elkapták és ismét börtönbe kerül.