NÍNÓ

Ir­dat­lan va­gyont csalt ki az ál­rendőr

Vád­eme­lési ja­vas­la­tot tett a rend­őr­ség a fóti férfi ellen, aki rend­őr­nek adta ki magát egy nyír­egy­házi há­zas­pár­nak, majd tár­sá­val több mil­lió fo­rint ér­tékű arany ék­szert és kész­pénzt vit­tek el az ott­ho­nuk­ból.
  • Szerző: Ripost

Zsarolás miatt folytatott büntetőeljárást H. Imre 29 éves fóti lakos ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2017. március 23-án reggel társával megjelent egy nyíregyházi lakóháznál, és az ott lakók részére rendőr igazolványnak látszó fényképes igazolványt mutatott fel, majd közölték, hogy házkutatási parancsuk van. Felmutattak még egy rendőrségi logóval ellátott, aláírt és lepecsételt határozatot is a házkutatásról!

EZT OLVASTAD MÁR?

A sértettekkel közölték: tudomásuk van arról, hogy bűncselekményből származó ékszereket vásároltak. Majd azt követelték, hogy a házban található arany ékszereket és készpénzt adják elő, ellenkező esetben bilincsben viszik el őket. A fenyegetések hatására a sértettek összesen körülbelül 30 millió forint értékű ékszert, és körülbelül 5 millió forintnyi készpénzt adtak át a két férfinak, akik ezután távoztak a helyszínről.

Az elkövetők budapesti autókölcsönzőből béreltek a járművet, amit H. Imre március 24-én adott vissza. A szabolcsi nyomozók ekkor ütöttek rajta. A 32 éves férfi beismerő vallomást tett.

Bűntársa ellen hazai, európai, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Szerencsére a rendőrség az ellopott értékek nagy részét megtalálta és lefoglalta.