MANI

Olcsó és kor­lát­lan net jön már­ci­us­tól!

A szol­gál­ta­tók kí­ná­la­tá­ban már­ci­us­ban je­le­nik meg a Di­gi­tá­lis jólét alap­cso­mag! Leg­alább 15%-kal ol­csóbb lesz az in­ter­net-előfi­ze­tés, mint a je­len­leg el­ér­hető leg­ol­csóbb konst­ruk­ció.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos január 10-i sajtótájékoztatóján a következőkről számolt be:

A Digitális programban meghatározott feltételeket garantáló szolgáltatókkal a tervek szerint még februárban megkötik a védjegyhasználati szerződést! 

Ez annyit jelent, hogy azoknál a szolgáltatóknál kell majd keressük márciusban ezt a gyorsabb és olcsóbb internet-előfizetési lehetőséget, akikelfogadják a kormány által állított feltételeket. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A feltételek

• A minimális letöltési sebességnek másodpercenként 4 megabitnek (Mbps) kell lennie, a garantált feltöltési sebességnek pedig 1 Mbps-nek.

A mobilinternetnek 4G-snek kell lennie.

Ezeknél csak jobb feltételeket biztosíthatnak az internetszolgáltatók, rosszabbat nem!

• Vezetékes internet esetén nem lesz adatforgalmi limit.

Eközben a címlapon

• A mobilinternet-csomagoknál legalább 500 megabájtnyi adatforgalomra kell garanciát vállalnia a szerződést aláíró cégeknek.

(A nagyobb szolgáltatók már jelezték, hogy a minimális adatforgalom el fogja érni az 1 gigabájtot is!)

• A kedvezményes alapcsomagot maximum két évig lehet majd igénybe venni, és csak azoknak, akiknek az ezt megelőző egy évben nem volt internet előfizetésük!

• Nem lesz belépési díj és az előfizetési díjon felüli költségek sem!

A miniszterelnöki biztos azt reméli, hogy az alapcsomagra előfizetők a két év lejárta után is a digitális világ részévé válnak, a szolgáltatók pedig egyfajta „útlevélként” tekintenek az alapcsomagra, amivel beléphetnek a felhasználók a digitális világba. A szolgáltatók részéről érthető is ez a lelkesedés, hiszen Magyarországon 1,5 millió tizennyolc év alattinak nincs internet hozzáférése, ráadásul 14 százalékuknak anyagi okokból. Mivel a csomag kedvező árú lesz, így ezzel a programmal legalább 220.000 új előfizetőt szerezhetnek.

A tervek szerint attól függetlenül, az országban ki-hol él, legalább egy vezetékes és három mobilszolgáltató kínálatából lehet majd ezt a kedvezményes alapcsomagot választani!

Az árakról

Az egyik legnagyobb magyar internetszolgáltató kínálatában a védjegyszerződésben foglalt minimumokhoz hasonló konstrukció 3 és 4000 Ft között van,kétéves hűség mellett.

Eszerint a Digitális jólét alapcsomag ára 2400 és 3400 Ft között lesz valahol. Persze szolgáltatónként biztosan el fognak térni!

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/digitalis-jolet-program/hirek/marciustol-lesz-elerheto-a-digitalis-jolet-alapcsomag ; portfolio.hu