KÜLFÖLD

Tö­rö­kül ta­ní­ta­nák az angol he­lyett a német gye­re­ke­ket

Könnyen "good bye" -t int­het­nek az angol nyelv­nek több német ál­ta­lá­nos is­ko­lá­ban is. A bal­ol­dali vá­ros­ve­ze­tés sze­rint ugyanis a gye­re­ke­ket már in­kább tö­rö­kül kel­lene ta­ní­tani, és nem an­go­lul...
  • Szerző: wm

Észak-Rajna-Vesztfália baloldali integrációs minisztere azt javasolja, hogy az angol helyett a jövőben inkább tanítsanak török nyelvet a diákoknak az általános iskolákban. Az ötlet onnan jött a 71 éves politikusnak, hogy a legnépesebb német tartományban a gyerekek egyharmada migrációs hátterű, és szerinte segítené a bevándorlók integrációját, ha az angol helyett lengyelül, törökül vagy éppen oroszul tanulnának. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik kölni lapban megjelent interjú nagy port kavart, és szinte azonnal kritikák érkeztek az elhangzottak miatt minden oldalról. A német tanári szövetség elnöke például úgy fogalmazott, hogy a migrációs hátterű diákokat kell németül tanítani, és nem a német gyerekeket törökül, lengyelül vagy oroszul. Ha nem sikerül a bevándorló családokban élő gyerekeket integrálni, akkor párhuzamos társadalmak alakulhatnak ki az országban.