KÜLFÖLD

Ins­tag­ra­mos sza­va­zást in­dí­tott a tini, ön­gyil­kos lett az ered­mény miatt

A 16 éves lány arról in­dí­tott sza­va­zást, hogy meg­ölje-e magát. Mivel az ige­nek győz­tek, ő le is ug­rott egy ház te­te­jé­ről, az ese­tet pedig nem élte túl.
  • Szerző: Ripost

Öngyilkos lett egy 16 éves lány Malajziában, miután Instagramon feltett kérdésére a szavazók 69 százaléka úgy szavazott, hogy ölje meg magát - adta hírül a The Guardian

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ország keleti részén fekvő Sarawak állam rendőrségének közlése szerint a lány az életben maradásáról szóló szavazást az alábbi kísérőszöveggel posztolta: „Nagyon Fontos, Segítsetek Döntetni H/É”.

Miután a legtöbb válaszadó a H-ra, azaz a halálra szavazott, tényleg megölte magát. A Reuters információi szerint a lány hétfőn leugrott egy épület tetejéről.

Egy helyi ügyvéd, Ramkarpal Singh, aki az észak-nyugati Penang államban képviselő is, úgy véli, azokat, akik a halálra szavaztak, büntetőjogi felelősség terheli. „Vajon ma is élne a lány, ha instagramos szavazóinak többsége arra biztatta volna, hogy ne tegye meg? Vajon akkor szakember segítségét kérte volna? Vajon a szavazók bátorítása befolyásolta, hogy végül tényleg végzett magával?” - kelt ki magából Singh.

Malajzia fiatalság- és sportügyi minisztere, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman szerint a tragédia rávilágít arra, hogy nemzeti szinten kéne beszélni a mentális betegségekről.

Az Instagram februárban jelentette be, hogy blokkolni fogja azokat a képeket, melyek arra bátorítják a felhasználót, hogy kárt tegyen magában. Erről azután döntöttek, hogy egy brit tinédzser, Molly Russell szülei szerint ilyen fotókat látott az alkalmazásban, mielőtt 2017-ben, 14 éves korában öngyilkos lett.

Eközben a címlapon