FAZÉK

Íme, a világ leg­jobb me­leg­szend­vi­cse, el­do­bod az agya­dat

Kü­lön­le­ges me­leg­szend­vics re­cep­tet áru­lunk el neked, ha el­ké­szí­ted, ga­ran­tál­tan mennyei ízekre lelsz. A fű­sze­rek, a sajt, a sonka és a be­sa­mel­már­tás kom­bi­ná­ci­ója adja meg azt az él­ményt, ami­ért ér­de­mes ven­dé­ge­id­nek is ezt az ételt fel­tá­lalni.
Fotó: 123RF

Hozzávalók:

( 6 szendvics elkészítéséhez )

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 12 vékony szelet kenyér
  • 4 evőkanál vaj
  • ¼ csésze liszt
  • 2 csésze tej
  • 1 kakukkfű
  • 1 rozmaring szál
  • őrölt szegfűszeg
  • 3 ½ csésze reszelt sajt
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál mustár
  • 45 dkg szeletelt sonka
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd el:

1. Forrósítsd fel a vajat, keverd hozzá a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítsd halvány aranyszínűre. Forrald fel a tejet, majd állandó keverés mellett öntsd hozzá apránként. Tedd hozzá a kakukkfüvet és a rozmaringot, sót, borsot, szerecsendiót. Keverd, ameddig a besamel elkészül, nagyjából 5 percen át. Hagyd hűlni a mártást.

2. Két kenyérszelet közé rakj a besamelből, helyezz rá egy szelet sonkát és egy kis mustárt. A kenyér tetejére is rakj a mártásból és szórj rá reszelt sajtot.

4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőbe helyezz sütőlapot, és helyezd bele a szendvicseket. A maradék sajtot szórd rá a szendvicsektetejére.

5. Süsd meg a sütőben nagyjából 15 percen keresztül a szendvicseket, amíg azok teteje szép arany barnára nem pirulnak.

Jó étvágyat!

Eközben a címlapon