DIÉTA

Íme, a legtrükkösebb diéta: Eszel és közben mégis fogysz!

Felejtsd el az éhezést és a szigorú tilalmakat! Ahhoz, hogy lefogyj, nem kell mást tenned, mint pár egyszerû újítást bevezetni. Semmi finomat nem kell megvonnod magadtól, csak okosan kell döntened. Megmutatjuk, milyen változásoktól számíthatsz a legtutibb eredményre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ragadj tollat!

Egy-egy falat édesség vagy pár marék chips könnyedén lecsúszik, és öt perc múlva már nem is emlékszel rá. Ám ha mindent leírsz, pár nap múlva világosan látod majd, hol kell változtatnod az étrendeden. Ráadásul azt is látod, mikor ettél utoljára, sőt, az a puszta tény is visszatart a rágcsálástól, hogy utána írásban kell elszámolnod magaddal.

Használd ki a reklámszünetet!

Megértjük, hogy szereted a sorozatokat, de a reklámszüneteket nyugodtan kihasználhatod egy kis mozgásra. Ugrálj, táncolj, fuss helyben – csinálj bármi olyat, amit szeretsz, és ami egy kicsit felsrófolja a pulzusodat. Ha egy kétórás film alatt minden reklámszünetet végigmozogsz, azzal napi 280 plusz kalóriát égetsz el, ez pedig éves szinten akár több mint 10 kilós fogyást is jelenthet.

Korlátozd az egészségtelen zsírok fogyasztását!

Az egészségtelen zsírokkal és cukorral teli ételek, amilyen például a fagyi, a süti, a cukorka, a chips és a sült krumpli, tönkreteszik minden erőfeszítésedet. Fokozatosan, adagról adagra csökkentsd ezeknek az ételeknek a fogyasztását, egészen addig, amíg le nem mész heti egy-két adagra. Helyettük rágcsálj inkább répát, vagy más zöldségeket, gyümölcsöket.

Iratkozz fel néhány hírlevélre!

A kutatások szerint azok, akik rendszeresen kapnak egészséggel és fittséggel kapcsolatos hírleveleket, aktívabbak, és az asztalnál is jobb döntéseket hoznak. Iratkozz fel néhányra még ma!

Sétálj 5 perccel többet!

A cél az volna, hogy napi legalább 30 percig mozogj – de nem kell rögtön ennyivel kezdened. Indulj annyival, amennyit bírsz, majd emeld fokozatosan 5 percenként az időtartamot.

Végezz néhány egyszerű erősítő gyakorlatot!

A legegyszerűbb erősítő gyakorlatok, mint a fekvőtámasz, vagy a guggolás is segítenek az izomépítésben, és így a kilók leadásában. Végezz minden gyakorlatot 60-90 másodpercig, hogy elfáradjanak az izmaid.

Irány a lépcső!

Ha döntened kell a lift és a lépcső között, menj a lépcsőn. Napi 2-3 perc lépcsőmászás, ami körülbelül 2-3 emeletnek felel meg, éves szinten fél- egy kiló fogyást jelent, ráadásul a kutatások szerint az életet is meghosszabbítja.

Hordj magadnál lépésszámlálót!

Ahogy a telefonod nélkül nem lépnél ki a lakásból, úgy a lépésszámlálót is vidd mindig magaddal. A kutatók szerint, akiknek ilyen kütyü van a zsebükben, napi 2500 lépéssel többet tesznek meg – ez egy évben 4,5 kiló fogyás!

Vidd magaddal az ennivalót!

Több ezer kalóriát, és rengeteg pénzt takaríthatsz meg, ha otthonról viszed magaddal a szendvicset, akárhova mész. Így kimarad az életedből a zsíros majonéz, a fehér kenyér, vagy az éttermi ételekben mindig bőven levő cukor.

Tartsd be a másfél kilométeres szabályt!

Minden óra, amit az autóban töltesz, 6 százalékkal növeli az elhízás kockázatát. Ha legfeljebb másfél kilométerre vagy az úti célodtól, inkább sétálj gyors ütemben, így egy év alatt 6-8 kilóval is kevesebb lehetsz.

Élvezz ki minden falatot!

Így szabadulhatsz meg az éhségrohamoktól: porciózz ki egy kis adagot a rágcsálnivalókból, és edd meg minden falat ízét, színét, illatát alaposan kiélvezve. Minden falat után kérdezd meg, szeretnél-e még enni, vagy elég volt ennyi. Ha minden falatot kiélvezel, kevesebbel is beéred.

Edd, és ne idd a gyümölcsöt!

Hagyd el a gyümölcsleveket, inkább edd meg az egész gyümölcsöt, amelyben a rostok is benne vannak. Így sokkal hosszabb időre eltelsz, míg ha gyümölcslevet iszol, egy perc alatt eltüntetsz egy csomó kalóriát, majd pár perc múlva már éhes is vagy.

Legyen segítséged!

Nem baj, ha nincs kivel edzened, de mindenképp szerezz támogatókat – például csatlakozz egy netes fogyókúrás csoporthoz. A vizsgálatok szerint akik nem egyedül futnak neki a fogyókúrának, sikeresebbek.

Ha kávét iszol, légy régimódi!

Hagyd a hatalmas, tejszínhabos kávécsodákat, inkább ragaszkodj a sima feketéhez egy kevés tejjel, és ha nagyon muszáj, akkor egy kis cukorral. Így akár 200 kalóriát is megtakaríthatsz egyetlen kávézás alkalmával.

Aludj eleget!

Ha rendszeresen kialszod magad, már egy hét alatt láthatod az eredményt a csípődön. Egy amerikai kutatás szerint már néhány éjszakányi alvásmegvonás is beindítja a hízást, míg a kipihent állapot a fogyásra van jó hatással.

címkék: