FITTFAZÉK

Íme, a leg­na­gyobb hiba, amit ká­vé­ké­szí­tés köz­ben min­denki el­kö­vet

Min­dent tudsz a ká­vé­fő­zés­ről? Az összes fon­tos sza­bályt is­me­red? Neked már nem lehet újat mon­dani? Sőt úgy érzed, egye­te­men ta­nít­hat­nád a ká­vé­fő­zés tu­do­má­nyát? Mi tu­dunk neked újat mu­tatni, csak fi­gyelj!
címkék:

Ugye te is szenvedélyes kávérajongó vagy? Akkor bizonyára egy csomó fontos szabályt tudsz. Nélkülük nem is lehetnél e széles tábor tagja. A legfontosabb, hogy friss kávébabot használj, amelyet az utolsó pillanatban őrölsz meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most mutatunk egy olyan egyszerű trükköt, amitől a kávéd ezerszer ízesebb lesz! És ehhez mindössze alig egy percre lesz szükséged. Angolul blooming, magyarul virágzás, kiteljesedés, kinyílás a trükk neve.

Hogyan csináld?

Mielőtt a frissen őrölt kávét a gépbe betennéd, öntsd le egy kevés lobogó, forró vízzel. Csak annyival, amennyivel éppen átnedvesíted. Várj 45 mp-et. A kávé láthatóan megdagad, és kiterjed. Érezni fogod, hogy az illat szinte kirobban belőle.

Mi a magyarázat?

A forró víz segíti felszabadulni a kávéban rekedt széndioxidot. És épp ez szállítja legnagyobbrészt a kávé zamatát. Minél aktívabbá válik, minél több széndioxid árad ki, annál több íz rögzül a kávéban.

Bármilyen módon, bármilyen géppel főzöd a kávét, ez a módszer minden esetben minőségibb eredményt hoz. Próbáld ki te is! Hiba lenne kihagyni.

A kávét másra is felhasználhatod. Innenmegtudhatod, hogyan.

címkék: