RIPOSTER

Ilyen idő vár ránk hús­vét­kor! A szak­ér­tők is meg­döb­ben­tek!

Az eddig gyak­ran telet idéző már­cius után vá­rat­lan for­du­la­tot hoz az idő­já­rás. Hús­vét­kor végre olyan időnk lesz, amire már hetek óta vár­tunk!
  • Szerző: Doris

Az elmúlt hetek szeszélyes és meglehetősen kiszámíthatatlan időjárása után végre igazán kellemes arcát mutatja a március. Jövő héten már kora tavaszias, igaz, időnként szeles és csapadékos napoknak nézünk elébe.

Sőt, húsvéthétfőn akár 20 fok is lehet, az ünnepi hosszú hétvégét így mindenképp érdemes lesz majd a szabadban tölteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Addig azonban lássuk, milyen idő vár ránk a hét elején!

Hétfőn még csak rövidebb időre bújik elő a nap, kisebb eső, zápor azonban csak a keleti, északkeleti tájakon és az Alpokalján valószínű. A szél többfelé megélénkül, az Északi-középhegységben viharos lökésekre is számítanunk kell. A hőmérséklet ennek ellenére már valóban tavaszias lesz, délutánra 11-16 fokig melegszik a levegő.

Kedden is marad a tartósan borult idő, egész nap sűrű felhők borítják majd az eget. A déli, délnyugati tájakon az eső is eleredhet, de máshol is előfordulhat egy-egy zápor. A heves szélben 8 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Szerdán és csütörtökön még bárhol lehet kisebb zivatar, péntekre azonban felszakadozik a felhőzet és mindenhol kisüt a nap. Hétvégén erősödik a nappali felmelegedés,

Eközben a címlapon
így szombaton és vasárnap már 15 fokos maximumban bízhatunk, húsvéthétfőn pedig akár 20 fok is lehet!