INSIDER

Ilyen fu­tu­risz­ti­ku­san néz­nek ki az új bu­da­pesti tro­lik

Megér­ke­zett végre Bu­da­pestre a BKK leg­újabb tro­li­bu­sza. A köz­le­ke­dési tár­sa­ság 21 új So­la­ris-Škoda tro­li­buszt szer­zett be ko­ráb­ban, most meg­ér­ke­zett kö­zü­lük az első szóló ki­ala­kí­tású jármű. Így egyre több ala­csony­pad­lós tro­li­busz köz­le­ke­dik a fő­vá­ros­ban.
  • Szerző: Ripost

Végre begördült az első új szóló kivitelű Solaris trolibusz a kőbányai troligarázsba, így már kettő trolibusz is a fővárosban van abból a 21-ből amit most szerez be a Budapesti Közlekedési Központ. Ahogy arról már beszámolt a , az első csuklós még decemberben megérkezett.

A most beszerzett 21 trolibusszal – 10 szóló és 11 csuklós – a fővárosi trolik elsöprő többsége már alacsonypadlós, akadálymentes. A jármű előző generációjából már 36 közlekedik Budapesten, az akkori szerződés opciójaként lettek beszerezve a mostani járművek. Ahogy korábban megírtuk, a gyártás közben volt egy generációváltás, ezért a mostani 21 darab troli már máshogy néz ki, mint az előző példányok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az új trolik érdekessége, hogy több kilométert tudnak megtenni akkumulátoros üzemben, így olyan helyeken is tudnak közlekedni, ahol nincs kiépítve a felsővezeték.

Várhatóan 2019 nyaráig megérkezik a maradék 20 trolibusz is.