KÜLFÖLD

Ilyen fu­tu­risz­ti­kus űr­ha­jó­val me­he­tünk az űrbe ha­ma­ro­san

A sokak által csak az űrbe kül­dött au­tó­já­ról is­mert Elon Musk fotót posz­tolt egy űr­ha­jó­ról a kö­zös­ségi profil­jára. A múl­tat idéző, de egy­ben fu­tu­risz­ti­kus jármű lehet a kul­csa az űr­ku­ta­tás fej­lő­dé­sé­nek. A ra­ké­tán egy­előre ab­la­kok sin­cse­nek, de a guru sze­rint a ha­ma­ro­san űrbe kül­dendő hajón már az is lesz.
  • Szerző: Ripost

Futurisztikus képet posztolt közösségi oldalára a SpaceX vezetője, Elon Musk, akit sokan csak a hiper-szuper elektromos Tesláiról és az űrben keringő cabriójáról ismernek.

Semmi különös, csak egy űrben lebegő cabrió
Semmi különös, csak egy űrben lebegő cabrió

Musk most a Starship, azaz Csillaghajó nevű járművéről mutatott nekünk egy fotót. A valódi járművet még éppen építik, de hamarosan úgy fog kinézni, ahogy a cég vezetője megálmodta. A kép csalóka persze, mert ablakok még nincsenek az űrhajón, de hamarosan már azok is lesznek rajta. 

EZT OLVASTAD MÁR?
Ez már majdnem a végleges űrhajó
Ez már majdnem a végleges űrhajó

A jármű az ígéretek szerint még idén tavasszal szuborbitális pályára állhat – tehát eléri az űr határát, de nem áll Föld körüli pályára. 2020-ra viszont már az orbitális pályán tervezik tesztelni a furcsa kinézetű rakétát. Musk a Falcon és Falcon Heavy rakéták kiváltását reméli az új járműtől.

December 24-én így nézett ki az űrhajó
December 24-én így nézett ki az űrhajó