KÜLFÖLD

Ilyen futurisztikus űrhajóval mehetünk az űrbe hamarosan

A sokak által csak az ûrbe küldött autójáról ismert Elon Musk fotót posztolt egy ûrhajóról a közösségi profiljára. A múltat idéző, de egyben futurisztikus jármû lehet a kulcsa az ûrkutatás fejlődésének. A rakétán egyelőre ablakok sincsenek, de a guru szerint a hamarosan ûrbe küldendő hajón már az is lesz.
  • Szerző: Ripost

Futurisztikus képet posztolt közösségi oldalára a SpaceX vezetője, Elon Musk, akit sokan csak a hiper-szuper elektromos Tesláiról és az űrben keringő cabriójáról ismernek.

Musk most a Starship, azaz Csillaghajó nevű járművéről mutatott nekünk egy fotót. A valódi járművet még éppen építik, de hamarosan úgy fog kinézni, ahogy a cég vezetője megálmodta. A kép csalóka persze, mert ablakok még nincsenek az űrhajón, de hamarosan már azok is lesznek rajta. 

A jármű az ígéretek szerint még idén tavasszal szuborbitális pályára állhat – tehát eléri az űr határát, de nem áll Föld körüli pályára. 2020-ra viszont már az orbitális pályán tervezik tesztelni a furcsa kinézetű rakétát. Musk a Falcon és Falcon Heavy rakéták kiváltását reméli az új járműtől.