kulcsár edina
Telitalálat ez a finomság! Ha egyszer elkészíted, biztosan a családod kedvencévé válik. Már a látványa is rabul ejt! Kihagyhatatlan receptet mutatunk!
Ha imádod a sajtot, akkor ezt a receptet ki kell, hogy próbáld! Nem túl bonyolult, laktató és mennyeien finom ízvilágával el fog kápráztatni ez az omlós csemege! Nem is túl időigényes az elkészítése. Ne hagyd ki! Imádni fogod!
- 250 g liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1/4 evőkanál só
- Másfél evőkanál fokhagymapor
- Kettő és fél evőkanál sütőpor
- 70 g margarin
- 3/4 bögre író vagy kefír
- 140 g Mozzarella
- 30 g margarin
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1/4 evőkanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- Egy tálban keverd el a lisztet, a cukrot, a sót, a fokhagymaport és a sütőport. Majd add hozzá a kockára vágott margarint, egy villa segítségével nyomkodd szét benne.
- Öntsd bele az írót vagy a kefírt, gyúrd össze jól, amíg össze nem áll.
- Tedd be a hűtőbe tíz percre.
- Közben kockázd fel a sajtot 18 darabra.
- Ezután vedd ki a hűtőből a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra.
- Oszd fel 6 csíkra, majd keresztben 3 felé vágd. Így 18 szeletet kell, hogy kapj.
- A mozzarella kockát tedd a szelet közepébe, majd hajtogasd rá a tészta széleit, gyúrj belőle gombócot. Ezt mind a 18 szelettel csináld meg.
- Helyezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben 200 fokon süsd kb. 15-18 perc alatt aranybarnára.
- Amíg sül, addig készítsd el a szószt a tetejére.
- Kis lángon olvaszd fel a margarint, majd add hozzá a petrezselymet, jól keverd el. Végül szórd bele a sót, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Kavargatás mellett főzd 1 percig.
- Vedd ki a megsült sajtbombákat a sütőből. Fokhagymás szósszal kenegesd meg a tetejüket.
- Frissen, forrón tálalhatod is!
Segítségül videót itt találsz.
Jó étvágyat!