FITTFAZÉK

Ilyen finom még sosem volt a brok­koli: Nem is­mersz rá!

Sze­ret­nél va­lami egész­sé­ges, mégis is­teni finom nasit csi­pe­getni? Pró­báld ki ezt a mennyei brok­koli kro­ket­tet! Ebből nyu­god­tan cse­me­géz­hetsz, min­den mor­zsája ab­szo­lút di­é­tás!

Még mindig nem eléggé népszerű köret a brokkoli, pedig a zöldségek közül magasan a legtöbb vitamint és egészséges ásványi anyagot tartalmazza. Sokak számára a megjelenése nem elég bizalomgerjesztő, míg másokat jellegzetes illata zavarja. Mi azonban szakítva minden korábbi hagyománnyal teljesen megreformáltuk a brokkolit.

Nyűgözd le a családot ezzel az egészséges, mégis ínycsiklandó recepttel!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sajtos-fűszeres brokkolifalatkák

Hozzávalók:

  • 12 dkg brokkoli
  • 1 nagy tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál cheddar sajt, reszelve (trappista is jó)
  • 3 evőkanál szénhidrát-csökkentett zsemle morzsa (pl. Mester Morzsa)
  • 1 cs. petrezselyem, finomra vágva
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

Így készítheted el:

1. A rózsákra szedett brokkolit tedd lobogó forró vízbe, egy percig főzd, majd hideg vízzel öblítsd le, hagyd lecsöpögni. 

2. A megszikkadt brokkolit zöldségaprítóban morzsalékosítsd, majd  egy nagyobb edényben dolgozd össze a tojással, a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt cheddar sajttal, a zsemlemorzsával, a sóval, a borssal és a petrezselyemmel. Az így kapott masszát legalább egy órára tedd a hűtőbe. 

Eközben a címlapon

3. Ha már eléggé megkötött a massza, sodorj 2-3 cm vastag hengereket belőle. Ezeket pedig vágd egyforma hosszúságú darabokra. A rudacskákat sorakoztasd kiolajozott tepsire.

4. Mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20-25 perc alatt ropogósra sülnek a sajtos brokkolifalatkák. Akkor jó, ha a tetejük már aranybarna.

5. Frissen, melegen kínálhatod is! Kívül ropogós, belül a belseje lágy a benne lévő sok sajt miatt, szinte elomlik a szádban! Ketchuppal, majonézzel, vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal imádni fogja a család minden tagja!

Nemcsak finom, de vigyáz az alakodra is, ez a nasi nem hizlal!

Jó étvágyat hozzá!