OLDALVONAL

Sok­koló hír jött Iker Ca­sil­las­ról: túl­élte az in­fark­tust, de...

A vi­lág­klasszis kapus jö­vő­jé­ről be­szélt egy híres szív­spe­ci­a­lista. A me­ne­dzser vi­tatja a sza­vait.
  • Szerző: vav

Nem sok jót sejtet Iker Casillas további pályafutására nézve, amit Juan Antonio Corbalán spanyol szívspecialista mondott róla. A válogatott kosárlabdázóból lett sikeres orvos szerint a 37 éves kapusnak vissza kell vonulnia: teljes életet élhet, de már profi sport nélkül.

Nem térhet vissza a kapuba a legenda?
Nem térhet vissza a kapuba a legenda?
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egy ilyen sztenttel nem lehet futballozni, főleg nem kapusként. A jövőben normális életet élhet, de profi sportoló már nem lehet

- mondta Corbalán a Porto-kapusról, aki klubja szerdai edzésén kapott szívrohamot, majd a kórházban szívkatéterezésen esett át, és egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.

Az FC Porto orvosa, Nelson Puga óvatosabban fogalmaz: szerinte még korai a pályafutása folytatásáról találgatni. Casillas menedzsere, Carlo Cutropía is hasonlóan látja:

"Miért ne játszhatna újra? Ez azonban olyasmi, ami egyelőre nem foglalkoztatja. Most az a legfontosabb, hogy jobban van. Ez élete legnagyobb sikere"

- mondta a játékosügynök.

Eközben a címlapon

Pedig a fociban is volt elég sikere: a Real Madridban 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen legendává vált spanyol kapus öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.