POLITIK

Ijesztő mé­retű Soros kap­cso­lati há­lója Brüsszel­ben

Nem csak az Eu­ró­pai Bi­zott­ság al­el­nöke dol­go­zik Soros György keze alá. A tőzsde spe­ku­láns­nak több em­bere is dol­go­zik Brüsszel­ben. A TV2 ki­de­rí­tette, mi­ként és kiken ke­resz­tül be­fo­lyá­solja a mil­li­ár­dos az eu­ró­pai po­li­ti­kát.
  • Szerző: Ripost

Soros György hétfőn Brüsszelbe látogatott, ahol az Európai Bizottság első alelnökével, Frans Timmermansszal találkozott. A találkozóról az Európai Bizottság szóvivője, Margaritis Szkínász tájékoztatta a közvéleményt: „Soros György és az alelnök rendszeresen egyeztet az Európai Uniót érintő témákról, a megbeszéléseken pedig sok szó esik többek között a nyitott társadalmak melletti elkötelezettségről, és az európai megosztottság felszámolásáról”.

A TV2 Tények birtokába került dokumentumok újabb információkkal támasztják alá, hogy a milliárdos nem csak Timmermansszal áll kapcsolatban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Frans Timmermans
Frans Timmermans

Hálózata az unió több intézményére kiterjed, mindenhol vannak emberei. Így próbálja érvényesíteni akaratát, üzleti céljainak elérése érdekében, a nyílt társadalom eszméjének a terjesztésével és a bevándorlás támogatásával – írja a Bors.

Az a lista már korábban kiszivárgott, amin Soros György azokat az EP-képviselőket gyűjtötte össze, akik megbízhatónak számítanak.

Ezen Niedermüller Péter, a Gyurcsány-párt európai parlamenti képviselője is szerepel, ő hivatalosan is a milliárdos egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számít. A baloldali politikus többek között a kötelező betelepítési kvótát is megszavazta az Európai Parlamentben. De a magyar EP-képviselők közül az LMP-s Meszerics Tamás is megtalálható Soros névsorában.

A zöldpárti holland képviselő, Judith Sargentini is többször találkozott már Soros Györggyel. A találkozókon a migráció mellett a magyarországi helyzet is szóba került. Nem véletlen, hogy ő az a képviselő, aki a Magyarországot támadó, brüsszeli LIBE-jelentést előkészíti. A dokumentum szerint állítólag Magyarországon súlyosan sérülnek az uniós értékek.

Eközben a címlapon

A svéd Cecilia Wikström is büszkén vállalja kapcsolatát Soros Györggyel, még közösségi oldalán is megosztott egy fényképet, amin együtt láthatók. Ők akkor is találkoztak Brüsszelben, amikor Magyarországon nemzeti konzultációt tartottak a bevándorlásról. Pár nappal később pedig az Európai Parlament elfogadott egy jelentést a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről, amit éppen Wikström készített elő.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt támadó belga Guy Verhofstadt szintén Brüsszelben találkozott a spekulánssal.Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője kezdeményezte a magyar uniós nagykövet bekéretését a nemzeti konzultáció leállítása érdekében.

A migráció legfőbb támogatójának számító Soros-szövetséges Dimitrisz Avramopulosz, az unió migrációs biztosa. Ő 2016-ban arról beszélt, hogy az Európai Bizottság kész büntetni a tagállamokat, amelyek visszautasítják a migránsok befogadását a kötelező elosztási kvóta alapján. Ezektől az országoktól megvonnák az uniós támogatásokat.

A Soros-hálózat tehát a döntéshozókig elér, az információk pedig a Nyílt Társadalom Alapítványon, civil szervezeteken és a szintén Soros-pénzen működtetett médiumokon keresztül jutnak el az emberekhez.