LELKIZŐ

Gyá­szol II. Er­zsé­bet, véget ért egy kor­szak az éle­té­ben

A brit ki­rálynő el­vesz­tette hű tár­sát, aki csak­nem más­fél év­ti­ze­den volt vele. Vég­te­le­nül szo­morú II. Er­zsé­bet a tra­gé­dia miatt.
  • Szerző: The_M

Tragikus véget ért egy majdnem nyolc évtizedet felölelő korszak II. Erzsébet életében, elpusztult az utolsó saját tenyésztésű corgija.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az angol királynő 18 évesen kapta az első corgiját, és annyira beleszeretett a fajtába, hogy saját tenyészetet alapított, és a Susan nevű blöki leszármazottjai vették mindig körül. Azonban néhány éve felfüggesztette a tenyésztést, mert nem akarta, hogy a fiatal kutyái magukra maradjanak, ha ő esetleg meghal, hiszen másra nem hallgatott egyik sem, csak rá.

Az utolsó saját corgija rákos megbetegedéstől szenvedett, az állapota pedig annyira rosszra fordult, hogy el kellett altatni. Willow 14 évig volt gazdája mellett, és ő volt élete kedvenc kutyája, így most érthetően nagyon szomorú a történtek miatt. Illetve a blökivel kihalt Susan vérvonala is.

De nem maradt házi kedvenc nélkül az uralkodó, van még két öreg corgi-tacskó keveréke, illetve egy adoptált corgija, akit azután vett magához, hogy az eredeti gazdája meghalt.