OTTHONKA

Így vé­de­kezz iga­zán ha­té­ko­nyan a da­ra­zsak ellen!

A nyár vé­gé­nek kö­ze­led­té­vel még nincs vége a da­rázs­in­vá­zi­ó­nak! Sőt! Amíg érnek a gyü­möl­csök, nem lesz nyug­tod tőlük. De van né­hány hasz­nál­ható házi prak­tika, ami­ket talán még nem pró­bál­tál ki el­le­nük!
címkék:

Kerti móka és darazsak? Hogy hogyan fér meg a kettő együtt? Sehogy! Szóval a legjobb, ha a hasznos kis repülő vadászpilótákat minél messzebb tudod attól a helytől, ahol békésen szeretnél sütizni, kávézni, netán koktélozni, mert sajnos csípésükkel komoly problémákat okozhatnak.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mutatunk néhány kipróbált, jól bevált házi praktikát a nyugodt pillanatokért:

Pálinka

Ősi igazság, az alkohol öl. Szerencsére most nem minket, hanem a ház körül portyázó darazsakat. Kis helyzetfelmérés után akassz a "törzshelyeikre" rövid nyakú, cukros pálinkával telt üvegeket. A pálinka szaga és a cukor odacsábítja a darazsakat, amelyek az alkoholtól megszédülve a pálinkába fulladnak.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

PET palack

Egyszerű, olcsó, praktikus, és tuti hatásos módszer a darazsak ellen. Csak vágd le a palack tetejét, úgy körülbelül 3/4 magasságában és a szájával le- és befelé, forgasd vissza önmagába. Rögzítsd egy dróttal vagy széles ragasztószalaggal akár. Töltsd bele cukros–ecetes vizet, és akaszd fel. A rovarok a nyíláson betalálnak, és be is mennek, hisz igen vonzó az illat számukra, de kijönni már képtelenek.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
Figyelj azért, hogy hová helyezed ki ezeket a csapdákat, mert ezek nagyon vonzzák a rovarokat! Mindig nagy lesz a jövés-menés körülöttük és ezzel együtt a csípésveszély is megnő!

Szex

Számos vegyszeres csapda létezik a boltokban ellenük, de a leghatásosabbak azok,melyek a rovarok szexferomonját tartalmazzák, vagyis szexcsapdák.Ezek nem a táplálkozási ösztönre, hanem a fajfenntartásira hatnak. Bár nem annyira olcsók és természetesek, mint a fenti példák, de cserébe nem is olyan büdösek. Tisztában kell lenned ugyanis azzal, hogy az erjedő alkohol, ecet, cukor idővel bizony elég szagos tud lenni. Ezek a termékek viszont még  hetekkel a kihelyezés után is szinte illatmentesek.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha végképp semmi nem hat

Lehet, hogy maradt még egy-két kósza darázs? Ne aggódj! Inkább védd meg magad ezzel a módszerrel. Íme, a legjobb tipp, hogy tutira ne nyeld le, amit nem szeretnél. Nem kell mást tenned, mint előkapni egy muffinos kapszlit, ráfordítani a pohár tetejére, kilyukasztani középen, és belenyomni egy szívószálat! 

Eközben a címlapon
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
címkék: