SÁRGACSEKK

Így úsz­ha­tod meg a sor­ál­lást a kül­földi au­tó­pá­lya mat­ri­cáért

Ha au­tó­val in­dulsz kül­földre nya­ralni, de a nyel­vet nem be­szé­led, szinte biz­tos, hogy be­le­bo­nyo­lódsz az au­tó­pá­lya mat­ri­cák be­szer­zé­sébe. A sor­ál­lás­ról nem is be­szélve! Most vége a kín­ló­dás­nak, mind­ezt el­in­téz­he­ted itt­hon is. Az úton már csak tan­kol­nod kell.

Elindult a megallasnelkul.hu, ami a szomszédos országok autópályamatricáit is árulja – írja a MTI. Az oldal kutatása szerint a magyarok 74%-a leggyakrabban autóval indul nyaralni és pár nappal az indulás előtt szerzi be a matricákat.

Az oldalon osztrák, cseh, szlovák és szlovén vignettákon túl a horvát autópályák kapus rendszeréhez használt elektronikus fizetésre használt eszköz, az ENC is beszerezhető és feltölthető, így a kapuknál sem kell többet megállni.

Népszerű szolgáltatás

Az oldal júniusban indult és az ügyfélszolgálaton a kérdésünkre elmondták: a legnépszerűbb termék jelenleg éppen ez a készülék. A külföldi autópálya matricákat 24 órán belül szállítják ki a megrendelőknek, az ENC-t viszont névre kell regisztrálni, így a szállítási határidő attól függ, mikor kapják vissza a kitöltött igénylőlapot.

Eddig csak Horvátországban lehetett ezt beszerezni, amihez angol vagy horvát nyelvű ügyintézés kellett. A vevőinket ettől kezdve sokkal kényelmesebben tudjuk kiszolgálni

– mondta el a Holtankoljak Csoport ügyfélszolgálata, akik a megallasnelkul.hu-t is üzemeltetik.