TREZOR

Így úszd meg ol­csón a nya­ra­lást

Nya­ralni jó. Ol­csón nya­ralni pedig még jobb. Ezek­kel a tip­pek­kel könnyebb lesz a dol­god.

Egész évben a nyaralásra vársz, de jó lenne minél olcsóbban megúszni? Néhány ötlet segíthet abban, hogyan csökkentheted a kiadásaidat!

1. Készíts utazási tervet

A rögtönzés klassz dolog, de ha szeretnéd kordában tartani a kiadásokat, akkor nézz körbe alaposan a helyi látnivalók között, vizsgáld meg a környék nevezetességeit, a belépők árait, és így alakítsd ki a tervet. Sokat fog segíteni nem csak a kiadások csökkentésében, de abban is, hogy az utazás ne rohanással teljen.

EZT OLVASTAD MÁR?

2. Ellenőrizd a helyszínt az interneten

Akár belföldre, akár külföldre visz az utatok, érdemes átböngészni az internetes fórumokat.Itt hasznos tapasztalatokat olvashatsz el arról, melyik büfében vagy étteremben érdemes enni, mik a tapasztalatok a szállásról.

Megsprórolhatsz néhány kellemetlen meglepetést, na meg persze sok pénzt is.

3. Írj leltárt a csomagolnivalókról

Ha időben elkezded összeírni, mi mindenre lesz szükség, akkor a leltár alapján jóval könnyebben fogsz tudni csomagolni is. Biztosan nem marad otthon semmilyen fontos kellék, amelyet aztán ahelyszínen csak nagyobb kiadások árán fogsz tudni beszerezni.

4. Közvetlenül a tulajdonosnál bérelj szállást

Ha szálloda helyett kiadó szobát keresel, és közvetlenül a tulajdonossal veszed fel a kapcsolatot, akkor jóval olcsóbban kijöhettek, ráadásul sok esetben még kedvezményt is el tudsz érni.

5. Étkezzetek a helyiek által látogatott helyeken

Térjetek le a turisták által kedvelt útvonalakról, és keressetek olyan kifőzdéket, éttermeket, ahol a helybéliek vannak többségben. Ez főleg külföldön lehet hasznotokra. Ha azt látjátok, hogy a környék lakosai szép számmal étkeznek a helyen, az garancia a minőségre, az elfogadható árakra, ráadásul abban is biztosak lehettek, hogy friss alapanyagokból készülnek az ételeitek, hiszen a nagy forgalom miatt állandó a sürgés-forgás a konyhában. Így nem csak pénzt tudtok spórolni, de egészen biztos, hogy az egészségetek is nagyobb biztonságban van.

Eközben a címlapon

+1. Nézz a városodra a kiránduló szemével!

Ha idén nincs keret arra, hogy elutazzatok, akkor varázsolj otthonodról kirándulóhelyet!Tévedjetek el a környék olyan utcáin, melyen ritkán jártok, nézzétek meg azokat az eldugott vagy ritkán látogatott helyeket, melyek kiesnek a napi útvonalból, csodálkozzatok rá a környékre egy turista szemével! Hidd el, jobb móka lesz, mint gondolnád!