INSIDER

Így tette tönkre Ma­ri­kát a ve­se­kő­zúzó: 120 mil­liót ka­pott a csa­lád

Ma­rika nyolc éve van éber kó­má­ban. A nő most 31 éves, mind­össze 23 volt, ami­kor a rosszul kar­ban­tar­tott ve­se­kő­zúzó le­ve­gőt jut­ta­tott a szer­ve­ze­tébe, és a ke­rin­gése le­állt.
  • Szerző: Ripost

Ádámszkiék 120 millió forinthoz jutottak a Debreceni Ítélőtábla januári döntése nyomán, miután a megyei kórházban 2010-ben egy rutinműtét során műhiba történt: Marika egész életre szóló károsodást szenvedett. Az akkor 23 éves fiatalasszony vesekőzúzásra feküdt be, ám a műtéthez használt szerkezet nem volt megfelelően karbantartva: levegőt juttatott a nő szervezetébe, amitől leállt a keringése.

Az asszony kómába esett, és azóta sem ébredt fel: bár a szemei kifejezően néznek a nagyvilágba, és láthatóan tudatában van, mi körülötte történik, mégis teste börtönébe zárva él 8 éve. Fiait, a tragédia idején még óvodás, most már kamasz Robit és Tomit a nagyszülők, Mária és Mihály nevelték fel. A megítélt összeg egy része Máriáé, de kaptak a nagyszülők és a két fiú is.

Mivel a fiúk kiskorúak, az ő részük gyámhivatali számlán van, éppúgy, mint Marikáé. A kettőnknek ítélt összeget befektettük, egy nagyobb házat vettünk. Valójában már régóta vágytunk rá: pár utcányira van a régi otthonunktól. Itt mindenkinek van saját szobája, kényelmesen elférünk – mutatta új otthonát Mihály.

– Marikának is sok mindent vettünk: új ágyat, széket a fürdetéséhez. Rendszeresen jár hozzá masszőr és gyógytornász és felvettük a kapcsolatot orvosokkal is – mondta a Blikknek Mária, miközben előkészítette lánya ebédjét.

Közben motorzúgás hallatszott: megérkezett Robi az új járgánnyal. Ez volt az egyetlen dolog, amit a fiatal fiú szeretett volna. Ebben sem vetették el a sulykot: bár újra is bőven futotta volna, mégis egy jó állapotú, ám használt gépet vettek.

– Nem szórjuk a pénzt, és – sokak nagy bánatára – nem is osztogatjuk. Nagyon jól jött ez az összeg, mert az elmúlt években sok mindenben szükséget szenvedtünk: azt sem tudom, hogyan éltük túl, néha olyan kilátástalan volt a helyzetünk – folytatta Mária. – Ugyanakkor nem a pénznek örülünk a legjobban, hanem annak, hogy kiderült az igazság, és a hiba nem maradt következmény nélkül.