LELKIZŐ

Így tel­je­sül a hir­te­len el­hunyt ma­gyar szí­nésznő utolsó aka­rata!

Sú­lyos be­teg­ség, Alz­hei­mer-kór ke­se­rí­tette meg Kren­csey Ma­ri­anne élete utolsó éveit, a le­gen­dás szí­nésznő ha­lála előtt azt kérte, hogy Ma­gyar­or­szá­gon te­mes­sék el.

Az egyik legszebb magyar színésznőként ismertté váló Krencsey Marianne március végén hunyt el New Yorkban. Utolsó kívánsága szerint a hamvai Magyarországon nyugszanak majd, ott, ahol született, ahol legenda lett, s ahova négy éve, utoljára, még elbúcsúzni hazatért. Egykori osztálytársa, Kalmár Tibor jó barátja volt a színésznőnek, az utolsó pillanatig tartották a kapcsolatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az utolsó időkben Marian­ne­ már nagyon beteg volt, a férje etette, mosdatta

mondta Kalmár a Blikknek.

Ő írt nekem e-mailt, miután meghalt, abban tudatta, hogy hazahozatja Marianne hamvait, mert azt szeretné, ha magyar földben nyugodna.

Krencsey a hatvanas évek közepéig számtalan filmben játszott, igazi sztár volt, amikor 1966-ban a hatalom lecsapott rá. Akkor már harmadik férjével élt, akivel végül Amerikába disszidáltak, miután feljelentették, és megpróbálták beszervezni őket. A rendszerváltás után évente látogatott haza, utoljára 2012-ben volt Magyarországon.