TREZOR

3 tipp, ho­gyan tudsz in­gyen és ha­té­ko­nyan an­go­lul ta­nulni

A tár­sal­gás­szintű angol nyelv­tu­dás mára alap­vető kö­ve­tel­mény a mun­ka­erő­pi­a­con és lét­szük­ség az on­line vi­lág­ban. Saj­nos az angol tan­fo­lya­mok je­len­tős része drága, de ta­lál­tunk né­hány in­gye­nes és ha­té­kony kép­zést.
  • Szerző: M. D.

5perc Angol

Az 5perc Angol egy több mint 10 éves múltra visszatekintő online nyelviskola. E-mailban lehet feliratkozni a napi rövid leckékre, melyek érdekesen és tömören próbálják az ember szókincsét, nyelvtanját és hallás utáni értését fejleszteni. A honlapon 5percangol.hu, megtalálhatunk minden fontos ismeretet, ami szükséges lehet egy állásinterjún vagy nyelvvizsgán. Ez a módja a nyelvtanulásnak azoknak ajánlott, akik dolgoznak, tanulnak és nincs sok idejük, de motiváltak.

5percangol.hu
5percangol.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Duolingo

A duolingo az  online boltok legnépszerűbb oktatási programja, a 20 millió felhasználóval rendelkező Duolingo 2014-ben jelentette be, hogy nyelvtanulási alkalmazásait magyar nyelven is elérhetővé teszi. Ennek köszönhetően már a magyar felhasználók számára is lehetővé vált a teljesen ingyenes angol nyelvtanulás az interneten, valamint iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.

duolingo.com
duolingo.com

A Duolingo különlegessége, hogy a nyelvi tanfolyamokat a játékokhoz hasonlóan fejlesztették, ezért a tanulás élménye egyszerre jutalmazó és addiktív.

A mozi ereje

Az egyik, ha nem a legproduktívabb formája az autodidakta nyelvtanulásnak a filmnézés. A kívánt sorozat epizódot vagy filmet nézzük angol nyelven felirattal. Ha gyengébb az angolunk, magyar felirattal, ha kicsit erősebb, akkor angollal. Ezzel a módszerrel szórakozva tanulhatunk meg fontos kifejezéseket, nyelvtani formákat és állíthatjuk rá a fülünket az angol nyelv befogadására. Jó tipp, hogy a kedvenc filmedet, amit már amúgy is kívülről fújsz, nézd felirat nélkül!