OTTHONKA

Így spó­rolj a stran­don leg­alább 10 ezer fo­rin­tot: jöhet a hű­tő­táska!

A strand­büfé a leg­na­gyobb le­hú­zás! Sok­kal ol­csób­ban is meg­úsz­ha­tod a nyári lu­bic­ko­lást, ha meg­fo­gadsz né­hány prak­ti­kus ta­ná­csot!

A nyári strandolás igencsak megterheli a pénztárcádat. Elég csak abba belegondolnod, hogy mennyibe kerül egy-egy strandbelépő, odabent pedig előbb-utóbb meg fogsz éhezni vagy szomjazni. Ha meg többen vagytok, akkor csak úgy röpködnek az ezresek, egy hosszú strandolós nap végén 10, 15 vagy kár 20 ezer forint is eltűnhet a pénztárcádból.

Mutatunk néhány praktikus ötletet hogy tudod megkímélni a családi kasszát úgy, hogy mégis élvezetes legyen a strandolás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Legyen otthon egy méretes hűtőtáskád, amibe sok minden belefér.

2. A hűtőtáskádat akár kibélelheted vastagabb hővisszaverő fóliával is, így hihetetlenül megnő a teljesítménye, azaz tovább tartja a hideget.

3. A pakolásnál gondolkodj rendszerben. Célszerű alulra tenni a dobozos innivalókat - így alulról hűti rendszert. Igyekezz megjegyezni, mit hová tettél, így kevesebb ideig lesz nyitva a hűtőtáska és tovább megőrzi a hideget. A sütőrács szuper térelválasztó lehet!

4. Ha két hűtőtáskátok is van, akkor az egyikbe kerüljenek csak az italok - jó sok jéggel.

5. Gondold végig, mit lehet előre lefagyasztani, ami "jégakkuként" tud működni. A nejlonba csomagolt vizes szivacs például szuper ötlet.

6. Az innivalók is jól tartják a hideget. A limonádét egy-két nappal strandolás előtt porciózd csúszózáras zacskókba és fagyaszd le. Ezek szuper jégakkuként működnek és a nap során szívószállal, vagy pohárba kiöntve el lehet fogyasztani..

7. Az ételeket külön-külön kis dobozokba csomagold, lehetőleg olyat válassz, ami nem romlik gyorsan a nagy melegben.

8. Ragaszd rá a dobozokra az evőeszközt, így nem kell mindent áttúrni a ládában, ha valaki nekiállna enni.