MANIMÉKER

Így rendezd be az első lakásod fillérekből

Az első otthon berendezése embert próbáló feladat. Pénzed alig, hiszen az mind elment a lakás vásárlásra. De lehetetlen nincs! Összegyûjtöttünk néhány pénztárcakímélő ötletet.
címkék:

Végre megkapod az áhított lakáskulcsot, és benyitsz az első saját otthonodba. Mások az illatok, a fények, igen ez a tiéd! Az első öröm után azonban körülnézel, és a lakásod teljesen üres, épp mint a pénztárcád. Jön a felismerés, hogy talán hónapokig a földön fogsz aludni, mert bizos nincs miből berendezni.

Ne pánikolj, van megoldás!

Először mérlegelj, mire van a legjobban szükséged ahhoz, hogy viszonylag kényelmesen éld életed első önálló napjait. Koncentrálj a nappalira és a hálóra - hiszen ezekben töltöd majd életed legnagyobb részét.

Csak ötletesen, nézz körül a neten

Senki se várja el tőled, hogy az első lakásod két nap alatt olyan legyen, amilyen a magazinok címlapján. Légy türelmes. Ha nincs pénzed, akkor érd be lapra szerelt bútorokkal, vagy karton búrotokkal.

Ha nem tudsz új térelválasztó falakat építeni, használj függönyöket!

Fogadd el, amit adnak

Igaz, ez a te lakásod és alig vártad már hogy elköltözz otthonról. Nagyon valószínű, hogy anyukád nem fog elengedni üres kézzel. Sok szülő a saját lakását fosztja ki csak azért, hogy a gyerekének jó legyen. Az évek óta pincétekben ácsorgó szekrénysor is klassz lehet - ha ódivatúnak találod, dobd fel egy kis festékkel. Egy doboz festék sokkal olcsóbb, mint egy új szobabútor.

Akciós bútorok

Ma már rengeteg akciós és aukciós oldalt találsz a neten. Ezeken találhatsz számodra tökéletesen megfelelő darabokat a szobabútortól kezdve a fürdőszoba szőnyegig. Ne légy rest, nézz körül az interneten,  lehet valahol álmaid bútordarabja vár.

Jöhet a raklap!

Mostanában nagy divat a raklapbútor. Ehhez tényleg nem kell nagy beruházás, hiszen raklapot néhány ezer forintért, de sokszor még ingyen is beszerezhetsz.

Ezeket már csak csiszolni, festeni, fúrni, csavarozni kell, és kész is a bútor. Ilyen módon könnyen készíthetsz magadnak dohányzó asztalt, beltéri lépcsőt, gardróbot vagy akár ágyat is.

Tarts lakásavatót!

Ez nem csak a buli miatt szuper, de a vendégeid biztos meglepnek majd aranyos dolgokkal, ami passzol az új lakásodba. Sőt, még az is lehet, hogy a raklapok szerelésében segítenek!

 

címkék:
És ezeket olvastad már?