BOZÓT

Így osz­tot­ták Si­micska zacs­kós pén­zét a Job­bik­ban

Ki­tá­lalt a Job­bik egyik kép­vi­se­lője. Rész­le­te­sen be­szá­molt arról ho­gyan ér­ke­zett a zacs­kós-pénz a Job­bikba, ho­gyan osz­tot­ták aztán szét a benn­fen­te­sek kö­zött. A pos­tát hasz­nál­ták pénz­mo­sásra.
  • Szerző: Ripost

Miközben mindenféle módon tagadni próbálták, most bebizonyosodott hogyan is működött a Jobbik Fekete Kasszája. Hogyan érkeztek meg a Simicska-pénzek zacskókban(!) a párthoz.

Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi önkormányzati képviselője a Tényekben és az Echo Tv-ben is arról beszélt, hogy

EZT OLVASTAD MÁR?
9 regionális igazgató dolgozott közvetlenül Szabó Gábor pártigazgató alatt, akik Szabó Gábortól rendszeresen zacskóban kaptak pénzt. Az összegeket aztán bűnszervezetként organizálva, választókerületi szinten szétosztották és a tagsággal fizettették be postán a pártkasszába. Így próbálták  tisztára mosni...
A kassza őre, minden titkok tudója, Simicska bizalmasa, Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója.
A kassza őre, minden titkok tudója, Simicska bizalmasa, Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója.
Fotó: MTI

Nagy vihart keltett, amikor annak idején kiderült, hogy táskákkal felszerelkezve heti rendszerességgel jár Simicska villájába Vona Gábor jobbkeze, a Szaszinak becézett pártigazgató Szabó Gábor és a párt pénztárosa Schön Péter. Akkor tört ki a botrány amikor szemfüles fotósok rajtakapták a táskákat cipelő jobbikos politikusokat.

Szabó Balázs hétfő reggel osztott meg egy bejegyzést közösségi oldalán, melyben négy pontban szedte össze, miért oszlatta fel magát a szekszárdi alapszervezet, és miért nem akarnak továbbra is - ahogy fogalmaznak - a Jobbik nevű bűnszervezethez, bizniszpárthoz tartozni. Bejegyzésében így fogalmazott,

"Most vált biztossá, hogy "Lajos által csomagolt rántott hús volt Szaszi nylon zacskójában". " Utalva ezzel a pénzmozgásokra Simicska Lajos és Szabó Gábor pártigazgató között.  

A Tényeknek elmondta azt is, hogyan került a pénz a Jobbik pártkasszájába. Szabó Balázs vallomása szerint 9 darab regionális igazgató dolgozott közvetlenül Szabó Gábor pártigazgató keze alatt.

Ez a kilenc regionális igazgató kapta meg Szabó Gábortól az összegeket majd választókerületi szintekre hozták le ezeket a pénzeket, ahonnan a tagság, illetve a tagság barátain keresztül a postán, befizetéssel kerültek támogatás címszó alatt a párt kasszájába.

Erről pedig azért tud ilyen pontosan beszámolni, mert ő maga is fizetett be 350 ezer forintot támogatás címszóval a párt számlájára. Ezért most feljelentést tesz, és a legfőbb ügyészhez fordul a gyanús pénzmozgások miatt. Szabó Balázs arról is beszélt a Tényeknek, hogy kilép a Jobbikból. Elmondta, utolsó mentsvára Volner János volt, távozása azonban megerősítette benne azt, hogy már nem kíván a Jobbikkal dolgozni. 

Eközben a címlapon