FAZÉK

Így lesz tö­ké­le­tes a no­kedli: 7 zse­ni­á­lis trükk ma­gyar há­zi­asszo­nyok­tól

Ha azt hi­szed, csak egy­fé­le­kép­pen lehet el­ké­szí­teni, na­gyot té­vedsz! Iga­zá­ból ennek az olcsó étel­nek annyi vál­to­zata van, amennyit csak akarsz; a le­he­tő­sé­gek­nek csak a fan­tá­ziád szab ha­tárt!

A nokedli, vagy népies nevén galuska az az étel, amiről sokan azt hiszik, hogy egyszerű köret a pörkölt mellett. Pedig ennél sokkal több van ebben az olcsó, laktató ételben! A Vali hagyományos konyhája Facebook-csoportban rendre mutatják a háziasszonyok, mivel bolondították meg a galuskát, mutatunk 7 nagyszerű ötletet!

Fotó: Boros Vali hagyományos konyhája
Fotó: Boros Vali hagyományos konyhája
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Spenótos nokedli

Fotó: Iveta É. Király, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Iveta É. Király, Vali hagyományos konyhája, Facebook

Ez a különlegesség nem csupán finom, de eszméletlen jól díszíti az asztalt. A színes fogáshoz szükséged lesz egy csomag mirelit spenótpürére; a kész nokedlit rottyantsd össze vele, és kész is van!

2. Rakottan is elkészítheted

Fotó: Murányi Mária, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Murányi Mária, Vali hagyományos konyhája, Facebook

Pontosan úgy készül, ahogyan a rakott krumpli, csak burgonya helyett galuska kerül a jénaiba. Tetejére mehet a tejföl!

3. Savanyú káposztával megbolondítva

Fotó: Szabó Jánosné, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Szabó Jánosné, Vali hagyományos konyhája, Facebook

Pofonegyszerű elkészíteni, és igazán különleges íze van: pirítsd meg olajon a savanyú káposztát, és keverd össze vele a nokedlit!

4. Bevállalósaknak: dióval, szalonnával és cukorral

Fotó: Venczel Katalin, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Venczel Katalin, Vali hagyományos konyhája, Facebook

Igazi kihívás ez a változat, és elsőre talán furcsának hangzik, de mindenképpen érdemes kipróbálni, az ellentétes ízek különleges élményt adnak. Ha elsőre nem vagy ilyen bevállalós, egyszerűen csak szórd meg darált dióval és porcukorral a galuskát!

5. Hamis sztrapacskaként is ismerik a juhtúrós változatot

Fotó: Koncz Andrea, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Koncz Andrea, Vali hagyományos konyhája, Facebook

Ugyanúgy készül, mint a hagyományos sztrapacska, de az alapja a nokedli.

Eközben a címlapon

6. Sonkával, tojással és spenóttal igen laktató lesz!

Fotó: Szépvölgyiné Terike, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Szépvölgyiné Terike, Vali hagyományos konyhája, Facebook

A spenótos nokedlit készítsd el tojással, ahogyan a sima tojásossal tennéd, majd sonkával tálald.

7. De túróval és szalonnával is ínycsiklandó!

Fotó: Varga-Maksai Dorottya, Vali hagyományos konyhája, Facebook
Fotó: Varga-Maksai Dorottya, Vali hagyományos konyhája, Facebook

Olvassz vajat egy nagyobb serpenyőben, majd tedd bele a kész nokedlit. Keverd hozzá a tejfölt, főzd össze. Végül keverd bele a tört túrót, és tálald pirított szalonnával.