OTTHONKA

Így lesz sok­kal ol­csóbb a leg­­d­rá­­gább ma­­gyar hagyma!

A fok­­hagyma ára gyak­ran ki­­veri a biz­­to­­sí­­té­­kot. Ki­­lója rit­­kán megy 1500 fo­­rint alá, ha pedig a spó­­ro­­lás je­­gyé­­ben da­­ra­­bon­­ként ve­­szed, még rosszab­­bul jössz ki. Mu­­ta­­tunk egy spó­­ro­­lós trük­­köt!

A fokhagyma köztudottan erősíti az immunrendszert és hatóanyagaival egy sor csúnya betegség megelőzésben nyújt hathatós segítséget. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, megfázás esetén segít a nátha gyors szorításában. Arról nem is beszélve, hogy a magyar konyha egyszerűen elképzelhetetlen fokhagyma nélkül!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Épp ezért megvesszük a fokit, még ha drága is, hiszen az íze zseniális, ráadásul ez a legegészségesebb konyhai alapanyag!

Így lesz sokkal olcsóbb:

Ültesd el a gerezdeket és nevelj saját fokhagyma növényt! Ha van hozzá kiskerted, ez kézenfekvő, de a teraszodon balkonládában, vagy akár egyetlen cserépben is jól érzi magát a fokhagyma!

Így ültesd:

1. szedd gerezdekre a fokhagymát

2. Jelöld ki az ültetésre szánt terepet. Ha ágyásban gondolkodsz, 3-4 cm mély árkot húzz soronként.

3. Szórj hamut az árokba, majd kb. 15 cm-ként dugdosd bele a fokhagymát. Húzd rá a gerezdekre a földet, de 1 cm-nél ne legyen vastagabb a földtakaró!

4. Virágládában is megteheted ugyanezt, sőt akkor is könnyen megerednek a gerezdek, ha csak félig kerülnek a földbe.

Hamar meglódul a fokhagyma! 1-2 hét alatt hosszú leveleket ereszt. Ezekben van az igazi egészség, hiszen a friss hajtások koncentráltan tartalmazzák a fokhagyma legegészségesebb hatóanyagait.

Ráadásul a zöld levelek nemcsak kívánatosan néznek ki, hanem nagyon finomak is, apríthatod például körözöttbe, szórhatod kenőmájasra vagy vajas kenyérre!