FITTFAZÉK

Így lesz cukor nél­kül is fan­tasz­ti­kus íze az eper­lek­vár­nak

Az eper­lek­vár ha­gyo­má­nyos módon el­ké­szítve is finom, de meg­bo­lon­dítva az igazi! Most már remek cukor nél­küli re­cep­te­ket ta­lálsz a neten, me­lye­ket szám­ta­lan fi­nom­ság­gal te­hetsz még íz­le­te­sebbé. Mu­tat­juk a leg­iz­gal­ma­sab­ba­kat.

Most már évek óta nem titok, hogy a tartósítás csak a teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekben, majd a légmentes lezárásban rejlik.

Nincs szükség sem cukorra, sem mesterséges tartósítószerekre!

Sokan azonban úgy érzik, hogy a cukor mégiscsak ízt ad a lekvárnak. Most összeszedtük a legjobb ötleteket arra, hogyan teheted igazán izgalmassá az egészséges, cukormentes eperlekvárodat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bazsalikomos mámor

Készítsd el a lekvárt a szokásos módon majd, forrás után 5 perccel add hozzá a citrom kifacsart levét és a bazsalikom leveleket.  1, 5 kiló eperhez 8 levelet és egy citromot számolj.

+TIPP

Mentával is kipróbálhatod

Rózsaszirmos eperlekvár

Ha sikerül teljesen vegyszer- és kipufogógáz mentes, illatos rózsát szerezned, akkor azt is érdemes az eperhez keverned. 5 kiló gyümölcshöz, három-négy fej rózsát is szórhatsz.Tedd a lábosba a nyers epret és a szirmokat és együtt főzd meg őket.

Eközben a címlapon

+ TIPP

Sokak kedvence a levenduláseperlekvár: 5 kg eperhez 3-4 szál levendulavirágot kell hozzáfőzni, elképesztően finom és illatos lesz tőle a lekvár.

Rebarbarás eperdzsem

Az epret rebarbarával vegyítve is meg lehet főzni lekvárnak: fele eper, fele rebarbara kell, ésplusz aromának vaníliát és fahéjat is keverhetsz hozzá.

Bodzás eperlekvár

Ha az illatozó bodzavirággal szeretnéd egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez 5-8 virágtányérnyi bodzát adj. Arra ügyelj csak, hogy a zöld részektől próbáld minél jobban megszabadítani a virágot, mert azokat nem igazán jó később a lekvárban elrágcsálni.

Az epret ízesítheted akácvirággal is, hasonlóan kell befőzni, mint a bodzásat.