MAMAKLUB

Ki mondta, hogy az apa nem kap­hatja meg válás után a gye­re­ket?

Nem tör­vény­szerű, hogy válás után az anyá­nak ítéli a bí­ró­ság a gye­re­ket. Tény, hogy a férfi­ak­nak szü­lő­ként nem könnyű egye­dül, de azért ők is ké­pe­sek meg­küz­deni a gye­rek­ne­ve­lés­sel. Íme, né­hány vé­le­mény.

Az egész világon bevett gyakorlat, hogy a bíróság szinte automatikusan az anyának ítéli a gyereket váláskor. Legtöbbször az apák beletörődnek, hogy csak hétvégén láthatják a gyerkőcöket pár órára, de vannak, akik a végsőkig küzdenek. Aztán megkapják a kisbabát, vagy a folyton fecsegő, tipegő kislányokat, és minden feladat a nyakukba zúdul. És bár imádják minden percét, akkor is, ha pontosan olyan problémáik és félelmeik vannak, mint az egyedülálló anyukáknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Alig várom, hogy véget érjen a bírósági eljárás, és nálam legyenek a gyerekeim. Évek óta ezért harcolok.

2. A bíróság úgy ítélt, hogy velem lehet a kislányom. Egyedülálló apukaként gyakran a neten keresem ki, hogyan kell cuki frizurákat csinálni, és milyen hercegnős játék a menő most a gyerekek között.

3. Nem mindig a nő pártján van a bíróság, most már én is tanúsíthatom. Egyedülálló apuka lettem 19 évesen.

4. Nekem ítélte a fiamat a bíróság végre, és az anyja havi 36 órát láthatja őt. Eszméletlenül tud hiányozni abban az időben!

5. Imádom a fiamat, de néha aggódok, hogy fogok-e valaha olyan nőt találni, aki elfogadja, hogy a gyerkőc velem él, és jó anyja lesz majd.

6. Azon gondolkodtam, vajon hogy a fenébe randiznak más dolgozó, egyedülálló apák egy két éves kislánnyal. Hamar rájöttem, hogy pont úgy, ahogy én: sehogy.

Eközben a címlapon

7. Valaki azt mondta, hogy a nők vonzódnak az egyedülálló apukákhoz. Hát ez egyáltalán nem így van. Bárkivel randizok, húzza az orrát, amikor a kislányommal kell időt töltenem, és nem vele.

8. A barátnőm az esküvőnk előtti éjszaka pont a bátyámmal szexelt, miközben a kislányunknak súlyos asztmás rohama volt. Ma nyertem meg a pert, nálam él ezentúl a gyerkőc.

9. Egyedülálló apának lenni a legnehezebb feladat, amivel valaha is szembesültem.

10. Először örültem az ítéletnek. Most meg vagyok ijedve: nem tudom, hogyan kell jó apának lenni. Félek, hogy elrontom a kislányom nevelését.

11. Én leszek a kishúgaim gondviselője. Még soha nem volt tartós kapcsolatom, és máris egyedülálló apuka vagyok.

12. Huszonnyolc éves vagyok, és egyedül nevelem a négy éves kisfiamat. A terv az, hogy egészséges és okos legyen. Eddig működik.