RIPOSTER

Így kö­szön­ték meg a men­tő­sök ka­rá­cso­nyi mun­ká­ját

Meg­hök­kentő, de na­gyon ked­ves ak­ciót in­dí­tott idén ka­rá­csony­kor egy deb­re­ceni blog­ger. Kö­zös­ségi ol­da­lán hívta fel a fi­gyel­met a men­tő­sökre, akik ka­rá­csony­kor is dol­goz­nak, és szent­es­tére sü­te­ményt vitt nekik.
  • Szerző: Ripost

Csobai Erika felhívást tett közzé a közösségi oldalán: aki úgy érzi, hogy van mit megköszönnie a mentősöknek, az egy adag „köszisüti”-vel hálálhatja meg a hétköznapi hősök önzetlen és kitartó munkáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
„Az édesapám sajnos hat éve elhunyt, de nem felejtem el a mentősöknek, hogy a végsőkig kitartottak és küzdöttek érte. Nem nagy dolog, de úgy érzem, kifejezi a hálámat egy tál ünnepi sütemény”

– indokolta akcióját Erika.

Fotó: Facebook

A kezdeményezéshez csatlakozva számos nagyvárosban látogattak el szenteste a szolgálatban lévő mentősökhöz az emberek, hogy egy csepp karácsonyi hangulatot csempésszenek az ünnepi műszakba. Budapest, Debrecen, Miskolc, Szeged, Hódmezővásárhely, Kőszeg… és ez még csak a lista eleje.

„Ahogy folyamatosan érkeztek az üzenetek, potyogtak a könnyeim. Annyi lelkes ember vitt sütit a mentősöknek, hogy öröm volt olvasni a megható sorokat! Nagyon sok városból írtak nekem, és remélem, jövőre még többen leszünk”

– mondta bizakodva a -nak a debreceni blogger.

Erika jövőre megismétli a felhívást, de már nem csak a mentősökre, hanem a rendőrökre, tűzoltókra, a katasztrófavédelem munkatársaira is gondolva, akik mind a nyugalmunkat és biztonságunkat vigyázzák, amíg mi ünneplünk.