Létrehozva: 2015.11.15.

Így készíts mozzarella sajtot mikróban!

Friss, finom mozzarella sajtot otthon készíteni egyszerûbb, mint gondolnád!

A mozzarella sajt minél frissebb annál jobb, ezért is érdemes elkészíteni saját magunknak. Gyorsan előállítható, ráadásul nem tartalmaz adalékokat, tartósítószereket, így jóval egészségesebb a bolti változatnál!

Az eredetileg bivalytejből készült sajt az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyaga, tésztákra, pizzákra, salátákra nélkülözhetetlen!

A hófehér, belül krémes mozzarella sajtot házi tejből és citromsavból, vagy ecetből a mikródban is pillanatok alatt elkészítheted!  

Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-os biológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.

Így készítsd:

  • Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
  •  Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
  • A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
  • A tejes-túrós masszát  kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.

  • Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
  •  Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
  • Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
  • A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
  • Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
  • Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
  • Praktikák:

  • Ha sós vízben tárolod, hosszabb ideig eláll.
  • Remekül ízesíthető! Fűszerezheted készítés közben belekeverve a fűszereket, de teheted csak a végén a külsejére is.
  • Jól illik hozzá a lilahagyma, fokhagyma, kapor, bazsalikom.
  • Formázhatod apró golyókká, olívaolajban, szezámmagban, őrölt borsban megforgatva, paradicsommal, friss bazsalikommal kínálva vendég váró falatkáknak is kiváló!
  • Minimum 2 liter tejjel érdemes készíteni, így lesz kb. 20-25 dkg sajtod!
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    borsonline.hu

    Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

    hirtv.hu

    Embert gázolt a metró Budapesten

    metropol.hu

    Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

    vg.hu

    Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

    origo.hu

    Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

    origo.hu

    Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    ripost.hu

    Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk