LEGFRISSEBB

Így kell az influ­enza alatt he­lye­sen lázat csil­la­pí­tani

Ami­kor meg­emel­ke­dik a hő­mér­sék­le­tünk, té­to­ván ke­res­sük a leg­jobb és leg­gyor­sabb mód­szert, mert nem sze­ret­nénk azon­nal a gyógy­sze­rért nyúlni. Sze­ren­csére van né­hány le­he­tő­ség és ilyen­kor elő­ve­het­jük nagy­anyá­ink jól be­vált prak­ti­káit.
  • Szerző: ripost

A lázmérő már 38.2 mutat. Fáj a fejed, a torkod, köhögsz, ízületi fájdalmak gyötörnek, nem bírsz ránézni az ételre, ráz a hideg és lehetne még sorolni... Nem kizárt, hogy influenzásvagy. Ilyenkor azonnal le kell feküdni és jöhet a gyógykezelés!Nyugi, nem kell azonnal a gyógyszerért nyúlni, van más megoldás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyors és hatékony megoldás a priznic!

1. Áztass be egy törülközőt hideg vízbe, csavard ki, és tedd a homlokodra.

2. Ha magas láz gyötör, tegyél borogatást a bokádra, a csuklódra, a mellkasodra is. Ilyenkor tegyél fölé egy száraz törülközőt is, hogy ne vizezd be a fekhelyed.

3. Cseréld gyakran a priznicet, hogy csökkenjen a testhőmérsékleted.

4. Még hatékonyabb lesz a lázcsillapítás, ha az ágyban fekve a talpadra nyers, apróra vágott vagy reszelt burgonyát, esetleg hagymát teszel, és erre felhúzol egy zoknit. Mindkettő gyulladáscsökkentő, lázcsillapító hatású.

Jöhet a hűtőfürdő!

Ha nem segít a priznic, állj a zuhany alá és engedj magadra kellemes meleg vizet. Ezt szép lassan váltsd egyre hidegebbre. Végül újra meleg vízzel fejezd be. Hidd el lemegy a lázad.

Eközben a címlapon

Igyál citromos vizet!

Ez tele van C vitaminnal, felpörgeti az immunrendszered működését, és eltávolítja a mérgező anyagokat a szervezetedből.

Segít a gyógytea

Fűben, fában van az orvosság, tartja a mondás - és ez így is van. Nagyanyáink a természet patikáját használták betegségek idején. Nátha és influenza idején kiváló a kamilla, a csipkebogyó, a hárs, a bodza forrázata, mert csökkentik a gyulladást, vagy a kakukkfűből készült tea, ami csillapítja a köhögést.

Készíts hagymafőzetet

Valószínűleg nagymamád még ismerte a hagymafőzet receptjét, ami kiválóan enyhítette a köhögést és a légúti megbetegedések tüneteit. A természetes gyógymód szerencsére ismét előkerült a feledés homályából.

Elkészítés:

1. Önts egy edénybe fél liter vizet, majd tegyél bele egy egész fej vöröshagymát.

2. Főzd körülbelül 25 percig lassú tűzön.

3. Hagyd kihűlni

4. Öntsd bele csészébe, és tegyél bele egy kanál mézet