INSIDER

Így kegyetlenkedtek áldozataikkal a lakásmaffia tagjai

Embertelen bûncselekmény elkövetőire csaptak le kedden a Terrorelhárítási Központ kommandósai...
  • Szerző: Ripost

Az elkövetők a lakásmaffia tagjai, akik áldozataikat nemcsak kisemmizték, de néhányukat embertelen körülmények között, pincébe zárva tartották. A Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig 10 gyanúsítottat hallgatott ki, köztük négy ügyvédet is, akik a gyanú szerint az elkövető és az áldozatok között életjáradéki szerződéseket készítették el.

A bűnbanda tagjai kinéztek maguknak olyan, gondozásra szoruló vagy cselekvőképességükben korlátozott embereket, akikkel könnyű volt rövid idő alatt látszólag szoros kapcsolatot kiépíteni. Miután a kiszolgáltatott emberek bizalmába férkőztek, lassan meggyőzték őket arról, hogy mennyivel jobban járnának, ha saját otthonukból elmennénk egy szociális otthonba.

– Volt egy idős ember, aki nem akart kötélnek állni. Hallhatott a hírekben már hasonló esetről, ezért gyanút foghatott. Ellenállt, nem engedett semmilyen nyomásnak, ezért

napokra bezárták egy pincébe. Alig kapott enni vagy inni, egy használt matracon gubbasztott egész nap.

Ez gyakori módszere ezeknek az embereknek, mert egy ilyen megaláztatás után már bármit aláír az ember – mondta  Blikknek egy informátor.

Ki tudja, mennyi ideig maradhatott volna titokban a banda kegyetlenkedése, ám az egyik áldozat családja gyanút fogott.

Egy idős hölgy rokonai véletlenül megtalálták az életjáradéki szerződéseket. Amikor rádöbbentek, hogy jogos örökségük egy pillanat alatt elúszhat, azonnal feljelentést tettek. A hatóság ezután lázas nyomozásba kezdett, majd kedden a kommandósok lecsaptak a tettesekre.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a nyomozás tárgyát jelenleg négy darab 12, illetve egy 21 millió forint értékű ingatlan képezi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?