MELÓ

Így járd körbe munka közben a világot

Hi­szed vagy sem, ren­ge­teg olyan le­he­tő­ség van, ami­vel szinte bárki kör­be­utaz­hatja úgy a föld­go­lyót, hogy köz­ben dol­go­zik és vi­lá­got is lát...
  • Szerző: T.D.

Az alábbi munkákkal szinte a bolygó összes országában el lehet helyezkedni rövidebb vagy hosszabb időre, majd egy kis spórolás után indulhatunk is a következő helyre. Persze az anyanyelven kívül legalább egy világnyelv ismerete sosem árt...

Au-pairkedés

Bébiszitterkedésre szinte az összes fejlettebb országban szükség van. Ezzel a munkával általában jó fizetés, szállás, ellátás és egész sok szabadidő is jár.

Munka a tanyán, farmon

Semmilyen különösebb képesítés nem kell ahhoz, hogy idénymunkásként elhelyezkedhess. Ausztráliától Európáig mindenhova keresnek lelkes jelentkezőket.

Fotózz és írj

Nagyon sokan az Instagramjukon keresztül gyűjtenek jó fotókkal népes rajongótábort, amit később reklámfelületként értékesítenek. Ezt azért a semmiből elkezdeni kockázatos, előfordulhat, hogy egy idegen országban találod magad üres zsebbel és egy fényképezőgéppel. Ellenben sok blog, újság keres ellátásért cserébe tehetséges írókat, fotósokat, akik utazásaik során tartalmakat gyártanak az egyes médiumoknak.

Fitneszoktatás, jógaoktatás

Ha van valamilyen képesítésed valamelyik mozgásformából, akkor jó eséllyel indulhatsz neki az útnak, sok helyen keresnek oktatókat.

Vannak közvetítőcégek, akik azzal foglalkoznak, hogy segítenek az embereknek a képesítéseiknek megfelelő külföldi munkalehetőségek megtalálásában. 

Eközben a címlapon

Létezik a másik út is, amit a kalandorok vállalhatnak be, akik csak nekiindulnak, és szerencsét próbálnak az egyes országokban. Ehhez azért nem árt némi tartalék.