NÍNÓ

Így bu­kott le a he­te­kig hamis száz­eu­ró­sok­ból élő érdi férfi!

Ha nem al­ko­holt vett, gyors­ét­ter­mek­ben vá­sá­rolt a hamis pénz­zel. A vissza­já­rón osz­to­zott bűn­tár­sá­val. Egy élel­mes pénz­tá­ros vi­szont rá­jött a tur­pis­ságra...
  • Szerző: S.A:

Hetekig élt nagy lábon a 40 éves, érdi Sz. János, aki főleg gyorséttemkeben vásárolva váltotta fel a hamis bankjegyeket.

A bíróság előtt vár a sorsára az egyik gyanúsított (Fotó: Police.hu)
A bíróság előtt vár a sorsára az egyik gyanúsított (Fotó: Police.hu)
EZT OLVASTAD MÁR?

Azonban hamar véget ért az aranyélet! A férfi akkor bukott le, amikor éppen olcsó alkoholos italt akart venni, és 100 euróssal fizetett volna. A bolt  pénztárosa viszont ezt kiszúrta. Jelezte, hogy hamis valutával akar fizetni a vásárló, mire a férfi sietve távozni akart az üzletből. Ám a biztonsági őrök nem hagyták elmenni, a zsaruk érkezéséig visszatartották.

Hamar kiderült, hogy Sz. Jánosnak társa is van, a gyáli 19 éves G. Sándor, aki a hamis pénzt szerezte. A százasokból visszajáró pénzen pedig úgy osztoztak, hogy mindig G. Sándor járt jobban.

A férfi végül a kihallgatásán beismerő vallomást tett és elmondta, hogy már

két hete abból él, hogy naponta három-négy alkalommal hamis százeurós bankjegyeket váltat fel úgy, hogy gyorséttermekben vásárol velük ételt és alkoholt Érden és a fővárosban.

A hamis bankjegyeket a rendőrség lefoglalta. A szélhámosok előzetes letartóztatásban vannak.