POLITIK

Így bu­kott le a bor­sod­ná­dasdi lány gyil­kosa

A férfi az első ki­hall­ga­tá­sán ha­zu­dott a rend­őrök­nek, végül a ha­zug­ság­vizs­gá­lat meg­törte.
  • Szerző: G. J.

B. Roland az első kihallgatásán hazudott a nyomozóknak, akkor még a lány eltűnésével kapcsolatban faggatták. Azt állította: söröztek, boroztak, majd egy csók után elbúcsúztak egymástól.

A rendőrök azonban nem sokkal ezutánmegtalálták a lány lemeztelenített holttestét a vízaknában.  Újra kihallgatták B. Rolandot, mivel ő volt, aki utoljára látta Csengét.

B. Roland először hazudott a rendőröknek, a poligráfos vizsgálat buktatta le.
B. Roland először hazudott a rendőröknek, a poligráfos vizsgálat buktatta le.
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Gyanús volt a viselkedése, valahogy nem állt össze a kép az általa elmondottakból. Beleegyezett a poligráfos vizsgálatba, ami után egyértelmű volt, hogy köze van a lány halálához – mondta a Zsaru Magazinnak Tóth Róbert alezredes.

Harmadszorra B. Roland már azt mondta a nyomozóknak, hogy a lány kétszer elment valahová. Először visszajött, de másodszorra nem, ezért utánament.

Ebbe a vízaknába eresztette a 17 éves lányt.
Ebbe a vízaknába eresztette a 17 éves lányt.
Fotó: Keller Mátyás

Állítása szerint az erdőben egy ösvényen talált rá, félig meztelenül, eszméletlen állapotban, az orra is vérzett. Nem érezte a pulzusát, ezért pánikba esett,

mivel néhány éve Egerben már eljárás indult ellene, amikor két ismerősét újra kellett éleszteni, mert a tőle kapott cigarettától leállt a szívük.

- Háromnegyed órán át ült a lány mellett, és úgy döntött, hogy eltünteti a holttestet. A vízgyűjtő aknába eresztette, majd hazament. Hogy elterelje magáról a gyanút, másnap még írt a lánynak egy üzenetet, mintha minden rendben lenne – tette hozzá az alezredes.

A 17 éves borsodnádasdi lányt sokan gyászolják.
A 17 éves borsodnádasdi lányt sokan gyászolják.
Fotó: Keller Mátyás

K. Csenge még élt, amikor az aknába került, halálát fulladás okozta.

B. Rolandot emberöléssel gyanúsítják. Szeptember 7-én rendelték el az előzetes letartóztatását. 

Eközben a címlapon