KEDVENC

Idi­óta gaz­dik di­lije, vagy tény­leg jó a ci­cá­nak, ha pó­rá­zon sé­tál­tat­ják?

Őrü­let, de tény­leg egyre na­gyobb divat a macs­ka­sé­tál­ta­tás: főleg vá­ro­sok­ban lát­ha­tunk hámon ti­pegő ked­ven­ce­ket. Sokan le­gyin­te­nek rá, hogy va­lami újabb di­vat­hó­bort lehet. De vajon a macs­kák­nak jót vagy rosszat tesz a gaz­di­val a séta?
címkék:

Egyre többet látni a városi utcákon hámmal, pórázzal sétáló macskákat, meg büszke gazdikat, akik türelmesen vezetik a cirmost, míg fűszálakat szimatol, és felfedezi a környezetet. Sokak szerint kimondottan vicces látványt nyújt, ahogy kutyaként sétáltatják a macskákat. Hiszen a kutyával ellentétben a cicáknak erre semmi szükségük, a dolgukat elvégzik fent, a lakásban, az alomba. Vagy mégis szükségük lehet rá?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokan azért vállalkoznak macskasétáltatásra, mert a lakásban tartott kedvencük folyamatosan bámulja a fákat, a madarakat az ablakban ülve, és megsajnálják a cicát, amiért nem látja a kinti világot. De aki próbált már akár egy hámba beleszuszakolni egy macskát, akár elindulni vele az utcán, az tudja, mennyire nehéz ügy ez. Annyira, hogy az internet tele van sikertelen macskasétáltatásról szóló videókkal.

Feladni azonban nem érdemes: a macskáknak ugyanis nagyon jót tesz, ha sétálhatnak.

Állatorvosok egybehangzó véleménye szerint a lakásban tartott macskák hajlamosak az elhízásra, így a napi egy-két óra séta kifejezetten jót tesz nekik. Főleg, hogy sokuk imádja felfedezni a környéket. Azonban aki sétáltatásra adja a fejét, tájékozódjon, hogyan kell hozzászoktatni a cicát a hámhoz, a pórázhoz, és magához a sétáláshoz is: ugyanis a cica vérmérsékletétől függően akár több hónapot is igénybe vehet, mire szépen sétál a gazdival a parkban.

címkék: