ÚTISÚGÓ

Ide lá­to­gas­son el, aki gyer­me­ket sze­retne!

Bu­da­pest­től 100 ki­lo­mé­terre, a Mátra és a Cser­hát öle­lé­sé­ben ta­lál­ható a cso­da­tévő ere­jé­ről is el­hí­re­sült Szent­kút, ahová a gyer­mekre vá­gyók ér­kez­nek se­gít­sé­gért.
címkék:

A kegyhelyhez fűződő csodák és legendák híre a középkori viszonyok mellett is gyorsan terjedt, így a zarándokok emelkedő száma miatt már az Árpád-korban templomot építettek Mátraverebély faluban. A hívők az évszázadok folyamán egyre nagyobb számban keresték fel a búcsújáróhelyet, napjainkban pedig évente körülbelül 200 ezer zarándok érkezik Szentkútra.

Ha még több látnivalóra vagy kíváncsi, ide kattints! 

Fotó: Facebook

Januárban született meg a legfiatalabb kisbaba, akinek szülei részt vettek tavaly februárban a Gyermekre vágyók lelkigyakorlatán, a ferencesek által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton.

„A legtöbb pár reménytelenséggel, aggodalommal és feszültséggel érkezik a lelkigyakorlatra. Az együtt töltött idő alatt azonban rájönnek, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, nem élet és halál urai, és nem is kell egyedül viselniük a nehézségeket. Így békével a szívükben és reményekkel telve távoznak” – fogalmazta meg a lelkigyakorlat legfontosabb tanulságát Csépányi Gábor atya, orvosi diplomával is rendelkező katolikus pap. 

A Mátraverebély-Szentkúti Máriakegyhely csodával határos erejét számtalan keresztelő és hálatábla bizonyítja, amelyeken az ideérkezők köszönetüket fejezik ki a Szűzanyának, amiért meghallgatta kérésüket, imájukat.

Közeli szálláshelyeket itt találhatsz!

Eközben a címlapon
címkék: