RIPOSTER

Ki­de­rült, mi­lyen idő lesz az év utolsó nap­ja­i­ban, meg fogsz le­pődni

Nyu­godt szom­bat után esős, sze­les va­sár­nap vár­ható. Az év utolsó napja azon­ban meg­le­pe­tést tar­to­gat!
  • Szerző: RIPOST

Vasárnap északnyugat felől egy hidegfront érkezik, mely országszerte csapadékos, többfelé szeles időjárást hoz magával. Hajnalban még nagy területen eshet havas eső, északon hó, napközben viszont leginkább esőre számíthatunk. Havazás, havas eső már csak a magasabb hegycsúcsokon fordulhat elő az Időkép szerint.

A kezdetben délnyugati szél délután északnyugatira fordul, és a Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén erős, viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet a szelesebb tájakon 5-7, máshol 2-4 fok között alakul.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az év utolsó napja már szárazabb időjárást hoz. Reggel még nyugaton és helyenként délen eshet csapadék. Napközben a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Az északias szelet azonban erős, nyugaton és északkeleten viharos lökések kísérhetik. Délután 3-7 fok valószínű, de a szél rontani fogja hőérzetünket.

Szilveszter este gyengén felhős idő várható, csapadékra sehol sem kell számítani. A szél azonban még többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet. A hőmérséklet este -3, +1 fokig hűlhet le, hajnalig pedig -6, -1 fokig csökkenhet.