TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Katinka nagy tervvel vág neki a budapesti világkupának

A háromszoros olimpiai bajnok hat egyéni számban áll rajthoz a Duna Arénában. Az a célja, hogy a lehető legtöbb érmet besöpörje.
  • Szerző: HBK

Csütörtöktől szombatig a budapesti Duna Aréna adja az idei úszó világkupa-sorozat negyedik állomását. Hosszú Katinka már nagyon készül arra, hogy újra hazai közönség előtt versenyezzen az érmekért, hat egyéni számban drukkolhatunk majd a háromszoros olimpiai bajnoknak.

Az előzetes nevezési listán Katinka neve még tíz úszószám mellett szerepelt, de várható volt, hogy ennyit nem vállal majd. A versenyt felvezető sajtótájékoztatón a %RIPOST% kérdésére azt válaszolta az úszóklasszis, hogy hat egyéni számban áll rajthoz, így több ideje jut a pihenésre is.

Hosszú a tavalyi budapesti világbajnokságon szintén hat egyéni számban adta le a végleges nevezését (200 és 400 méter vegyes, 100 és 200 méter hát, 200 gyors és 200 pillangó). Végül négy éremmel zárta a viadalt, két aranyérem mellett egy ezüstöt és egy bronzot zsebelt be.

Most talán ennél is jobb eredményre számíthatunk tőle, mivel ő maga jelentette ki, hogy a világbajnokságon óriási nyomás alatt úszott, most viszont mindenféle teher nélkül versenyezhet, ráadásul a világkupát mindig élvezi.

„Azért csinálom, mert imádok úszni. Nem igazán számít, hogy hányszor leszek első és hány világcsúcsot úszok. Nagyon jól fogom érezni magam az elkövetkezendő három napban, remélem, a közönség és a többi úszó is” – fogalmazott Hosszú. Hozzátette, egy tízes skálán az egy aranyat hozó glasgow-i Eb-n nyújtott teljesítményét négyesre, míg a mostani formáját nyolcasra értékeli.